Wij gaan!

Nadat we eind januari terug kwamen uit Zuid-Afrika hebben we even de tijd genomen om alles te laten bezinken, maar daarna hebben we al snel de knoop door kunnen hakken; we willen ons graag in gaan zetten voor het werk van stichting HOSA in de sloppenwijk 7e Laan!

We hopen begin mei voor twee jaar naar Zuid-Afrika te vertrekken. In de wijk waar we gaan werken, wonen eigenlijk alleen maar gebroken mensen en families. Vooruitgang zal maar langzaam zichtbaar zijn. Daarom is het voor ons belangrijk dat we binnen het ‘stevige team’ van Hosa mogen werken. We verwachten veel te kunnen leren van de andere vrijwilligers met het besef dat deze wijk eigenlijk alleen kan veranderen door de kracht van het evangelie.

Zolang er maar wat te eten is...
Zolang er maar wat te eten is… 🙂

Voordat we definitief onze eigen taken krijgen, zullen we eerst drie maanden mee gaan lopen met anderen. Dit geeft ons de tijd om de mensen te leren kennen en om weloverwogen de huidige activiteiten te gaan ondersteunen of uit te breiden.

Voor de meeste mensen in onze directe omgeving komt deze keuze niet meer als een verrassing. We hebben nu de beslissing gemaakt, maar we waren hier al langere tijd mee bezig. We hebben op dit moment nog twee maanden de tijd om ons vertrek te regelen. We hebben huurders kunnen vinden voor ons huis, heel fijn! Verder zijn we druk met allerlei regeldingen zoals het verzamelen van alle formulieren die we nodig hebben voor ons visum.  Ook zijn we bezig met de verkoop van allerlei huisraad, onze auto (Renault Twingo diesel!) en elektrische fiets. Omdat het werk niet betaald is, is het ook belangrijk voor ons om een vriendenkring om ons heen te hebben die willen investeren in ons werk.

Het is best spannend dat ons vertrek er nu al snel aankomt. Heel veel dingen zijn natuurlijk nog onzeker en er moet nog een hoop geregeld worden. We genieten ook bewust van het samenzijn met familie en vrienden.

Ben je benieuwd naar hoe we tot deze stap gekomen zijn en wat er verder precies gebeurt op dit project in de sloppenwijk? Kom dan naar de ADAM-avond op donderdag 16 maart 19.45 in de Westerkerk in Bunschoten. Dit is wel women only, dus mannen moeten nog even geduld hebben. 😉

2 gedachten over “Wij gaan!

  1. Beste Henk, Linda en Micha,

    Veel zegen gewenst met jullie nieuwe project in Zuid-Afrika. Geweldig mooi dat jullie je zo willen inzetten voor de medemens! Ik kijk uit naar jullie nieuws blogs. Veel succes met alle voorbereidingen en geniet nog maar fijn van jullie familie! Hartelijke groeten van Corry Zantema

  2. Hoi Henk Linda en Micha Wat een mooie beslissing Wij wensen jullie alle goeds toe Maar bovenal de Zegen van God . Een warme groet van Henk en Mariëtte Kok .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.