Zuid-Afrika 2010-2011

Henk en Linda van de Geest hebben vanaf juli 2010 tot februari 2011 in Zuid-Afrika gewoond. Ze hebben daar vrijwilligerswerk mogen doen in en rond een school. Deze school staat in de vallei Wakkerstroom. De kinderen die naar deze school gaan zijn kinderen van de arbeiders op de wijngaarden. Deze mensen wonen in huisjes van de wijnboeren op het platteland. Grote problemen in deze regio zijn uitzichtloosheid en alcoholisme.

Henk heeft op de school vooral praktisch werk gedaan, zoals het meehelpen bouwen van twee klaslokalen en het repareren van allerlei dingen. Linda heeft gewerkt met kinderen met het foetaal alcohol syndroom. Deze kinderen hebben leerproblemen, waardoor ze in de klas absoluut niet mee kunnen komen. In Nederland zouden deze kinderen naar het speciaal onderwijs gaan.

Samen hebben we behalve dit werk ook veel andere dingen mogen doen. We konden meehelpen bij het organiseren van de kerk- en jeugddiensten op dinsdag- en vrijdagavond in de school. Ook konden we een groot bedrag aan sponsorgeld inzetten. Zie de pagina ‘Wakkerstroom’ om te zien wat we allemaal met dit geld hebben kunnen doen.

We hebben een hele mooie tijd gehad in Zuid-Afrika. Daarom willen we graag onze ervaringen gebruiken om ook andere mensen kennis te laten maken met de mooie mensen in Afrika en met het doen van vrijwilligerswerk daar. We hebben na onze eerste reis verschillende jongerenreizen georganiseerd, naar Zuid-Afrika, Zambia en Oeganda, waar u op deze website meer over kunt lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.