Voorbereiding werkbezoek 7e laan

We hebben onze tickets geboekt! 30 december tot 21 januari gaan we naar Zuid-Afrika om het project te bezoeken van HOSA waar we misschien voor langere tijd gaan werken. Het project is ongeveer 1,5 jaar geleden opgestart in de sloppenwijk 7e laan.

Toen het plan kwam om het project te gaan bezoeken voordat we de knoop door zouden gaan hakken, bedachten we dat het mooi zou zijn om er een werkvakantie van te maken. Op die manier konden we nog meer uit het werkbezoek halen. Daarom vonden we het in de eerste instantie jammer dat de mensen die interesse hadden getoond voor deze reis omstebeurt zeiden dat ze niet mee konden gaan. Voor de meesten was het toch te snel of kwamen de weken in januari niet goed uit. Ze wachten een volgende kans af. Maar nu vind ikzelf het eigenlijk ook wel fijn dat we geen groepsreis hoeven te organiseren en wat flexibeler zijn. Mijn zusje Ester en haar man Isebrand gaan wél mee en dat vinden we erg leuk. Bijzonder om zo’n reis met je zusje en zwager te gaan maken. En iemand van onze familie ziet dan al het project waar we misschien gaan werken.

Als we aankomen in Kaapstad hebben we even de tijd om te acclimatiseren en oud en nieuw te vieren. Op 2 december gaan we met de rest van het team het programma van de vakantiebijbelweek doornemen, welke van 3 tot en met 6 januari loopt. De week daarna is de zomervakantie voorbij in Zuid-Afrika en starten ook de activiteiten van het project weer op.

 

img_3962

Marco, de voorzitter van de stichting HOSA, heeft ons al gewaarschuwd dat de kinderen voor wie we de vakantiebijbelweek gaan organiseren geen ‘lieverdjes’ zijn. Uiteraard zijn het lieve kinderen, maar ze komen vaak uit gebroken gezinnen en ze lijden onder verslavingen van ouders. Ze krijgen vanuit huis weinig structuur, regels of sociale vaardigheden mee. Natuurlijk is het juist voor deze kinderen belangrijk om een leuke week te hebben waarin ze in aanraking worden gebracht met Gods liefde. Het team van Hosa heeft vorig jaar voor het eerst een vakantie Bijbel school georganiseerd. Er waren toen ongeveer 100 kinderen uit 7e laan en andere omringende sloppenwijken. We gaan leuke dingen organiseren rond het thema ‘dromen’. Wat is jouw droom/hoop voor de toekomst? En wat heeft God voor droom/plan met jouw leven?

Verder zijn Henk en ik aan het nadenken wat we te weten willen komen tijdens het werkbezoek. Zo willen we natuurlijk graag meer mensen van het project ontmoeten en duidelijker krijgen wat onze taken zouden kunnen zijn. Verder hebben we hier in Nederland twee lieve oma’s die graag oppassen, maar daar zullen we het zonder hen moeten doen. Hoeveel zou ik dan kunnen gaan werken? Op het project is een peuterschooltje, als Micha nog ietsje ouder is zou hij daar misschien twee of drie dagdelen kunnen zijn. Verder ben ik ook erg benieuwd of we in een wijk kunnen gaan wonen waar het veilig genoeg is om met Micha alleen over straat te gaan voor een ommetje of een boodschapje.

We hebben veel zin in dit werkbezoek en we zijn erg benieuwd of dit inderdaad de plek is waar we onze talenten de komende tijd in mogen gaan zetten.

5 gedachten over “Voorbereiding werkbezoek 7e laan

 1. Mooi om te lezen. Jullie gaan met z”n vieren en dat is goed. We hopen dat jullie een goed beeld krijgen van het project tijdens deze weken. Succes met de voorbereidingen!

  Lieve groet,

 2. De Eeuwige zij vóór u om u de weg te wijzen.
  De Eeuwige zij achter u om u in de rug te sterken.
  De Eeuwige zij naast u als een goede vriend.
  De Eeuwige zij om u heen als een beschermende mantel.
  De Eeuwige zij in u als liefde en vrede.

  Reisbede van St. Patrick

 3. Dag Henk en Linda,
  Wij eten zalm met kerst hoor! Addie liet net weten dat hij een flinke lap had besteld… Heel leuk om via deze site van jullie plannen te lezen. Je hebt een avontuurlijk leven en zo is het leven met God! Ik wens jullie veel zegen en een goede tijd in Zuid-Afrika. Ik hoop dat deze reis voor jullie helderheid zal geven over waar je je in de toekomst mag gaan inzetten. Sterkte en alle goeds voor 2017 alvast en natuurlijk eerst nog goede kerstdagen.
  Groetjes, ook van Addie,
  Marjon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.