Een mooi en gezegend nieuw jaar toegewenst vanuit Kaapstad!

Hier dan een bericht vanuit Muizenberg, Kaapstad!

Na voor mijn gevoel een wat langere vlucht, zitten we in een prachtig huisje met dank aan AirBnB. De vlucht had wat vetraging, wat we niet heel erg vonden, vanwege de enorme wachtrij bij de douane moesten we namelijk nog aardig rennen naar de gate. Verder was Micha wat actiever dan op voorgaande vluchten, maar ondanks een kort tukkie van 45 minuten heeft hij het weer heel goed gedaan. Ook het feit dat tante Ester en ome Isebrand mee zijn, maakt het reizen weer heel goed te doen. Zaterdag hebben we met een aantal mensen van het project 7e laan oud jaar gevierd met een picnic op één van de vele mooie uitkijkpunten van Kaapstad, namelijk Signal hill. Het uitzicht, de zonsondergang en de verlichte tafelberg waren fantastisch en het was leuk om van de andere vrijwilligers te horen hoe zij het werk ervaren of hebben ervaren. Zondag de Hillsong church bezocht en daarna ook genoten van het Kirstenbosch park.

20170101_135842

Maandag begon dan het echte werk met een meeting met het team van 7e laan. Bijzonder hoe de vrijwilligers met verschillende achtergronden betrokken zijn geraakt bij het project en indrukwekkend wat er in korte tijd is gerealiseerd op een plek waar je eigenlijk geen vergunning kunt krijgen voor een community centre. Met Jo, ook een vrijwilliger uit Duitsland en Anna uit de Verenigde Staten, hebben we alle activiteiten voor de kinderbijbelweek doorgenomen en daarna zijn Isebrand en Henk de omringende kleine communities (sloppenwijken) ingegaan om de kinderen uit te nodigen met behulp van een flyer. ’s Avonds nog even het drama: “Zacheas kom uit die boom” voorbereid om dinsdagochtend helemaal klaar te staan voor de naar schatting 100 kinderen die we konden verwachten.

 

Kinderen wachten tot de holiday club begint
Kinderen wachten tot de holiday club begint

Afgelopen dagen waren echt fantastisch om te doen, we waren voorbereid op kinderen die niet makkelijk handelbaar zijn, maar het knutselen, spellen en zelfs het luisteren naar het verhaal over Jezus en Zacheas ging echt super! De kinderen waren erg blij met alle aandacht van het grote team (20 man inclusief de jongeren die een dts doen van Jeugd met een Opdracht) en de leuke activiteiten die er plaats vonden op het “Hope Centre” van 7e laan.

Vrijdag sluiten we de kinderbijbelweek af met een klein feestje. We hebben met sponsorgeld een leuke goodiebag kunnen maken die de kinderen aan het einde van de dag mee krijgen naar huis. Wordt dus vervolgd….

Hartelijke groeten uit het warme Muizenberg ook namens Ester, Isebrand, Micha en Linda.

Henk van de Geest

Ps. Op dit moment alleen foto’s van mijn telefoon kunnen oploaden. Later volgen er wat meer.

7 gedachten over “Een mooi en gezegend nieuw jaar toegewenst vanuit Kaapstad!

 1. Leuk om jullie weer te volgen. Jullie aanwezigheid daar past als een goede jas, mooi om te zien en te lezen. Trots op jullie!
  Liefs van Willem en Diane

 2. Lieve neven en nichten en kleine Micha, wat leuk dat jullie naar Zuid-Afrika zijn, lekker enthousiast, mooi land en lekker warm, veel mogelijkheden om je liefde te tonen, hopelijk toekomst muziek voor jullie, veel succes en God gaat met jullie mee, liefs van ons Albert en Tea

 3. Julie ook de beste wensen en veel Zegen toegewenst in ZA
  Mooi werk. Nog een paar mooie weken toegewenst 🙂

  Met hartelijke groet,

 4. Veel heil en zegen voor het nieuwe jaar! Wat mooi dat jullie nu zinvol werk doen in Zuid Afrika! De kinderen daar mogen ook weten dat ze erbij horen! Alle goeds voor jullie allemaal! Hartelijke groeten van Corry Zantema

 5. Jullie zijn weer helemaal op jullie plek om door te gaan met het werk gebaseerd op jullie inspirerende geloofsovertuiging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.