Onze ‘stagetijd’ zit erop!

Na bijna vier maanden in Muizenberg met HOSA kan ik ook namens Linda schrijven dat het ons hier goed bevalt. OK, het was voor mij toch wel een grotere stap dan ik had gedacht, vooral als je vanuit de stichting niet gelijk je taken krijgt, maar de ruimte om de eerste drie maanden vooral de mensen in 7de Laan te leren kennen, te settelen en vervolgens pas later te kiezen in welke richting je verder wilt.

Begin augustus zijn we computerlessen gestart en die zijn een mooie gelegenheid om de mensen te leren kennen die aan veranderingen in hun leven toe zijn. Dus langzamerhand ontstaan er relaties en mooie dingen. Op woensdag is er een tweede avond waar de jongens op de pc’s kunnen en is er aansluitend een Bijbelstudie. Ik ben nu naar twee christelijke afkickcentra mee geweest om de jongens te laten zien welke eerste stap ze kunnen zetten. Eén van de jonge mannen is afgelopen dinsdag opgenomen voor een programma van zes maanden, met als belangrijkste motivatie dat hij op die manier zijn zoon weer hoopt te kunnen gaan zien. De eerste twee weken schijnen het zwaarst te zijn en het was mooi om afgelopen woensdagavond tijdens de Bijbelstudie met de andere mannen/vrienden uit de kleine gemeenschap voor hem te bidden. Het is een mooie club mannen, die je iedere woensdagavond weer een stukje beter leert kennen.

21230938_493818600981213_1591883316407001235_n

Qua settelen….. We hebben een fijn plekje hier net buiten Muizenberg en dichtbij 7de Laan. Er wonen nog twee stellen uit onze Community Development Circle, waarmee we eens per twee maanden bij elkaar komen. Ik ben blij dat we zo goed als alle belangrijke zaken hebben geregeld, behalve goed/snel internet. Ik moet zeggen dat ik dat misschien wel als het grootste verschil ervaar met onze vorige tijd in Zuid-Afrika; met Micha erbij ben je gewoon minder flexibel overdag en dan wil  je ’s avonds alsnog wat dingen kunnen regelen. Ook ben je vanwege de sociale media denk ik ook wat besmet met het feit dat je altijd en overal snel je berichten wilt kunnen checken. Iets wat in Nederland zo vanzelfsprekend is, snel internet, maar mobiel internet schijnt hier het duurste ter wereld te zijn. Maar goed, na gisteren voor de 4de keer naar de winkel van de provider te zijn geweest, hopen we dat we eind volgende week dan eindelijk wifi thuis hebben zodat bijvoorbeeld opa en oma probleemloos met Micha kunnen facetimen. 🙂

DSC08696Een tijdje geleden hebben we een belangrijke vergadering gehad als het gaat om de werkzaamheden van HOSA in 7de Laan. Het was goed om van het hele team te horen waar ze stonden en wij konden als de nieuwelingen al wat input geven. Goed om de missie en visie weer scherp te krijgen en te zien aan welke kernwaarden we ons werk kunnen toetsen. In het kader daarvan bezoek ik zaterdag een seminar over community transformation. Ik ben erg benieuwd naar de contacten die ons verder kunnen helpen op het gebied van de computertraining, stroopwafel- en koffiebusiness en andere kansen om de jongeren samen aan het werk te krijgen. Een hele uitdaging! Ik las deze week dat 58% van de jongeren tussen de 15 & 34 jaar hier in Zuid-Afrika geen baan hebben.

Bidden jullie met ons mee voor de jongeren hier in 7de Laan en daar buiten?

Groeten weer vanuit Muizenberg,

Henk

 

Een gedachte over “Onze ‘stagetijd’ zit erop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.