Eerste keer achter de computer

Een man van 35 die voor het eerst achter een computer zit. Kunnen we ons dat in Nederland nog voorstellen? ūüôā

Vorige week is Henk de computertraining gestart. Hij doet dit samen met oa Marco en Thabo van HOSA, en met iemand die de vorige en eerste computertraining gevolgd heeft en nu zelf meehelpt als trainer. Doordat er genoeg trainers zijn kunnen ze allemaal een groepje van vier of vijf deelnemers onder hun hoede nemen en dat is ook wel nodig. De training begint echt bij de basis. In de eerste les hebben de deelnemers een emailadres aangemaakt en een email verstuurd. Dat was al een beste uitdaging.

Er waren vorige week 18 deelnemers. Ongeveer de helft van hen heeft nog nooit met een computer gewerkt. De mensen willen de training graag volgen, zodat ze een cv kunnen maken waarop ze ook hun computercursus een plaats kunnen geven. Dit verhoogt de kans op werk. De training is op maandagavond en op woensdagavond is de Bijbelstudie. Het uur voorafgaand aan de Bijbelstudie mogen de computers gebruikt worden om te oefenen en kan een gemiste maandagavond eventueel ingehaald worden.

De computertraining is een mooie mogelijkheid om met mensen in contact te komen.

Foto's website4

Op dit moment genieten we van het bezoek van Linda’s ouders. Vorige week hebben we een trip gemaakt naar Wakkerstroom en¬†daar een kleine vakantie van gemaakt met een bezoek aan de warmwaterbronnen. Voor Micha is het natuurlijk fantastisch om opa en oma Schreuder hier even te hebben. Voor ons is het fijn om te kunnen laten zien waar we nu wonen en werken.

Het was ook weer fijn om even in Wakkerstroom te zijn. We hebben verschillende gezinnen bezocht om een praatje te maken, ze te bemoedigen en met ze te bidden. We werden erg hartelijk ontvangen en veel mensen kenden Linda’s moeder nog van toen ze ons bezocht heeft in oktober 2010. We hebben ook voedselpakketten uitgedeeld, want sommige families hebben het moeilijk. Linksbovenaan zie je Ciska, ze heeft dit jaar door geweld haar verloofde en de vader van haar kinderen verloren. Gelukkig gaat het redelijk goed met haar. Ze is op zoek naar werk, als jullie voor haar willen bidden graag.

Foto's website2

Afgelopen zaterdag begonnen we de dag goed met een ontbijt met zelf gebakken brood zoals men dat in Lesotho doet. Deze familie woont tijdelijk vlakbij ons. Ze komen dus uit Lesotho en zijn op zoek naar werk (zoals helaas vele anderen). Henk vindt het leuk om aan al ons bezoek de kooktoestelletjes te demonstreren waarmee je op een schone, veilige en goedkope manier kunt koken.

Foto's website1

Ma heeft een lesje op het kleuterschooltje van HOSA gegeven. De kinderen hebben lekker kunnen knutselen. De verfschorten zijn gegeven door een lieve sponsor uit Nederland. ūüėČ Ze stonden al even op het verlanglijstje van de juffen.

Foto's website

Nog even een korte update over onze ‘collega’ Leora. Ze heeft goed gereageerd op de eerste chemotherapie. Ze zijn dapper en ze heeft maar alvast haar haren¬†kort laten knippen. De kinderen slapen wel slecht en dat zorgt voor minder nachtrust voor het hele gezin. Als jullie voor de familie Nascimento willen bidden graag.

En een bezoek van oma Klara levert natuurlijk heel wat mooie kiekjes op: ūüôā

Foto's website3

Groetjes en liefs van ons!

 

4 gedachten over “Eerste keer achter de computer

 1. Super leuk om te lezen hoe het met jullie gaat. Wat een bijzonder mooi ‘werk doen jullie. En inderdaad super mooie foto’s. En wat een lekker ventje is Micha toch.

  Groetjes Mark Woutera Wilco Ella en Sabien.

 2. Mooi om te lezen over het goede werk wat jullie doen voor de medemens! Geniet van het samenzijn met opa en oma Schreuder! Het ga jullie goed! Hartelijke groeten van Corry Zantema

 3. Hallo lieve Linda en Henk,

  Weer even wat aan het lezen geslagen, dit keer eerst de oudste berichten aan het lezen.
  Wat leuk dat jullie in Wakkerstroom zijn geweest en heel herkenbaar zijn de huizen en de omheining.
  De beelden komen gelijk naar voren van 2012 en de handstand tegen zo’n huis aan.

  Lieve Groet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.