Hoop

Afgelopen zomervakantie in Nederland waren wij al in Zuid-Afrika en de zomer daarvoor waren we bezig met onze dts in Zuid-Amerika, waar het winter was. We hebben dus extra genoten van de zomerstop die we net achter de rug hebben! We hebben leuke nieuwe plekjes ontdekt en genoten van lekker weer, vakantie en strand. Ook hebben we met Linda’s zusje Suzanne een leuke vakantietrip naar Knysna kunnen maken!

DSC_0899

Inmiddels zijn we weer aan het werk. Afgelopen donderdag was de eerste vrouwen Bijbelstudie. We zijn begonnen met een kleine high-tea, alleen dan met sap, want voor koffie of thee was het te heet. Ik heb er echt van genoten om weer in 7de Laan rond te lopen. We hebben als team best hoge verwachtingen van wat God gaat doen in 2018 in 7de Laan. Tijdens de ontmoeting met de vrouwen werd er gepraat over Ricky en twee andere jongens, die nu in een afkickcentrum zitten. Ricky komt al bijna aan het einde van zijn 6 maanden en hij is duidelijk een voorbeeld en inspiratie voor anderen. Verandering is mogelijk. Je bent er zelf verantwoordelijk voor. Ook werd er genoemd dat er zo’n grote groep mannen trouw naar de mannenbijeenkomst gaat waar gewerkt wordt aan ‘job readiness’ en waar samen uit de Bijbel gelezen wordt en gebeden wordt.

IMG-20180118-WA0007

Veel mensen in 7de Laan vroegen naar mijn zwangerschap en ook wordt er veel naar onze ouders gevraagd, die beiden hier op bezoek zijn geweest. Met de zwangerschap gaat het overigens erg goed. Ik ben aangekomen in het laatste trimester. Tijdens het rondlopen in 7de Laan werden we bij verschillende huisjes even binnen gevraagd, maar daar merkte ik dat ik de hitte in zo’n hutje zonder wind niet meer goed trok. Respect voor Rossie die net iets eerder uitgerekend is dan ik!

IMG-20180118-WA0009

Tijdens de ‘high-tea’ vertelden verschillende vrouwen dat ze dankbaar waren dat het zo’n rustige kerst was geweest in 7de laan. We maakten allemaal een hangertje met een woord voor 2018 en er werd op een positieve manier gepraat over hoop en doelen voor het komende jaar. Aan het einde bleven nog een paar vrouwen hangen om samen te kunnen bidden en dat was ook bijzonder.

Er was een fijne, gezellig sfeer, een mooie opening van het nieuwe jaar!

 

4 gedachten over “Hoop

  1. Mooi hoor! Je verhaal en hoe je eruit ziet! Gods zegen ook de komende tijd! M’n dochter heeft het nog regelmatig over je😊. Ze was mee naar het afscheid, heeft indruk gemaakt!
    Liefs, geke

  2. Wat een mooi verhaal om te lezen! Gods zegen en sterkte wanneer het allemaal nog wat zwaarder wordt met de zwangerschap, dat het maar goed mag groeien! 😉

    Gods zegen,
    Aline

  3. Beste Henk en Linda, mooi om te lezen dat het goed met jullie gaat. Veel sterkte en zegen voor jullie mooie werk. Geniet van de zwangerschap en sterkte voor de laatste maanden. Hartelijke groeten van Corry Zantema5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.