Goed nieuws!

Na een lange tijd stilte op de site hier een berichtje met goed nieuws; het geld voor een nieuwe schoolbus is bij elkaar!

Omdat we, in overleg met de diaconie van de Noorderkerk, afgezien hadden van het kopen van een tweedehands bus, simpelweg omdat dit te risicovol was en niet lucratief, waren we nog aan het sparen voor het laatste bedrag dat de aanschaf van een nieuwe schoolbus mogelijk maakt. Nadat we bekend hadden gemaakt dat we  besloten hadden om door te sparen voor een nieuwe bus hebben we nog een aantal giften op het rekeningnummer binnen gekregen. Ook heeft de diaconie van de Noorderkerk nog een bijdrage gegeven  en is een groot bedrag gegeven door een anonieme sponsor. Het laatste benodigde bedrag is gegeven door het Vrouwen Zendings Comité. Geweldig dat zoveel mensen samen de aankoop van een nieuwe schoolbus mogelijk maken. Dit natuurlijk met dank aan onze God!

De bus zal eigendom worden van de stichting Shiloh Synergy en in het beleidsplan voor de bus liggen allerlei afspraken vast, bijvoorbeeld over hoe de bus in de toekomst onderhouden wordt. We konden de bus niet zomaar aan de school schenken, omdat de overheid dan zeggenschap over de bus zou hebben en ook kon beslissen om de bus ergens anders in te zetten. 

Donderdag zijn we, samen met Benjamin, naar Duitsland gereden. Hier hebben we Marco weer ontmoet, die ook  lid zal worden van de commissie van beheer van de bus. Hij is de Duitser die ons in contact heeft gebracht met de school en die zelf bestuurder is van opvanghuizen voor gehandicapte kinderen in één van de grootste sloppenwijken van Kaapstad. Hij is op dit moment in Duitsland om familie te bezoeken en sponsoren van zijn project te ontmoeten en te bedanken. (Zie nieuwsbrief Marco)

Henk en Marco hebben allebei het beleidsplan voor de bus getekend en Marco kan deze nu mee terug nemen naar Zuid-Afrika en het door alle leden van de ‘commissie van beheer’ laten ondertekenen. Zodra dit gebeurd is kan de bus worden besteld!

Met ons gaat het goed. We zijn al weer helemaal gewend in Nederland. Henk is al een paar maanden aan het werk en ik heb een leuke nieuwe baan gevonden. Toch zijn we Zuid-Afrika zeker niet vergeten. We maken zelfs al voorzichtig nieuwe plannen! Binnenkort meer hierover.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.