Foto’s van week 2

Bedankt voor alle leuke reacties die we op onze berichtjes krijgen! Ook onze tweede werkweek is goed verlopen. Henk heeft geschildert en geklust en Linda kon verder werken met de ‘special need’  kids.

Vorige week zondagmiddag zijn we met Martin-John naar een aantal huisjes op een wijngaard geweest. De mensen wonen hier in huisjes van de wijnboer.

Een deel van een gezin voor hun huisje. De dochter van dit echtpaar schreef met later een briefje met de zin; I have no brothers or sisters, my father drink and my mother drink. Het probleem van uitzichtloosheid en alcoholisme is hier groot!

Niet zo’n mooie foto, maar hij geeft wel de sfeer weer. We liepen de huisjes af en er liepen steeds meer mensen met ons mee. We staan om een vuurtje want het is al koud aan het worden. Martin-John maakte een praatje met de mensen, vroeg waar we voor konden bidden en hij las een stukje uit de Bijbel. Het was heel bijzonder om te zien hoe deze mensen leven, hoe open ze zijn en dat ze het echt waarderen als we langs komen en voor ze bidden.

Goed gedaan Peter! Hij is een van de ‘special need’ kinderen die ik elke dag een half uurtje begeleid.

Naast het half uurtje hard werken elke dag wil ik ook graag twee keer per week een middagje wat leuks doen met alle special need kids. Deze week hebben we een fotolijstje gemaakt op karton met crepepapier. Het was erg leuk! Het scheelt dat hier niet zo erg het probleem heerst van meisjesdingen en jongenskleuren etc. Volgende week wil ik iets leuks maken voor de moeders, want dat is het hier nationale vrouwendag. Ideetjes voor simpele knutselwerkjes en/of spelletjes waarbij niet al te veel verschillende materialen nodig zijn zijn erg welkom. Hetzelfde geldt voor leuke oefeningen om de getallen 1-20 te leren.

De prachtige natuur van Zuid-Afrika

Struisvogeltje voeren

Henk checkt even de afzuiging bij de lokale brandweer

De kerk waar we zondag naar toe zijn geweest; een dienst zoals wij die totaal niet gewend zijn (van drie uur).

Een huisje naast de kerk

Ik krijg veel brieven van de oudere meisjes van de school. Tijdens dit weekeinde heb ik terug geschreven. Het lijkt me een goede manier om de kinderen en hun situatie te leren kennen en zo kunnen de meiden hun Engels oefenen.

10 gedachten over “Foto’s van week 2

 1. Heej Henk en Linda,

  Wat heerlijk de foto’s te zien en een beetje te weten waar jullie wonen en doen. Zodra het internet in ons eigen huis is aangesloten zal ik wat foto’s doormailen van ons huisje!! This nog niet helemaal klaar, maar dan hebben jullie het alvast gezien!!

  succes daar!! We denken aan jullie en bidden voor jullie!!

  liefs Annerieke (en jasper)

  1. Beste Johan, (en Marcel)

   Ordernummer ga ik regelen, kan wel zo zijn dat jullie de officiele order pas in 2020 ontvangen, het gaat hier allemaal wat relaxter! Hoe bevalt de Polo? Nog oude bekeuringen binnen gekomen? Veel succes met de inrichting van je appartement!

   We houden contact!

   Groeten,

   Henk

   1. Henk!

    Goed om te lezen dat alles nog steeds naar wens gaat, Volgens mij zijn er geen oude bekeuringen binnengekomen. De polo bevalt prima, heeft ook nog steeds hetzelfde model als toen je weg ging..

    Succes! Johan

 2. Hey Henk en Linda,

  Wat leuk om te lezen dat jullie al zo in contact zijn met de mensen daar!
  Ik zal even kijken of ik wat leuke oefeningen heb van 0-20. Moet lukken!
  Heel veel succes daar!

  x

 3. Fijn dat we weer een bericht op de site vonden! We zijn blij met de positieve berichten. Mooi dat jullie zo goed kontakt kunnen maken met de kinderen en de mensen thuis.
  We denken aan jullie in onze gebeden.
  Veel liefs xxx

 4. Hai Linda en Henk,

  Wat fijn om te zien dat jullie een mooie start hebben gemaakt in Zuid-Afrika. En dan de eerste dankbare gezichtjes te zien. Nou ik vind het super en dapper dat jullie deze stap gezet hebben. Fijn dat jullie ook nog wat van de omgeving kunnen meepakken.

  Ik zal kijken of ik nog wat dingetjes kan vinden voor school en de special needs.

  Nog een paar weekjes en wij mogen hier ook weer aan de slag.

  Ik probeer jullie te volgen via deze site.

  Heel veel groetjes
  Ans Hendriks

 5. Hallo Henk en Linda,

  Erg leuk jullie via deze site te kunnen/mogen volgen bij jullie werkzaamheden in Zuid Afrika.
  Wens jullie dan ook erg veel succes en hoop dat Linda veel voor de kinderen met special needs kan betekenen. Lijkt me erg dankbaar werk.

  Groetjes,
  Odina Teunissen

 6. Hai Henk en Linda,

  Wat mooi wat jullie voor deze mensen kunnnen betekenen! Ik wens jullie Gods zegen toe! En heel veel liefde van Hem.

  Liefs
  Carolien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.