Foto’s uit Kapchorwa

Zo stonden de kinderen van de Mukut school ons dinsdag op te wachten..!

Dit zijn foto’s van de omgeving. Op de school is geen elektriciteit. Water wordt met behulp van een ezeltje bij een dichtbij gelegen bron gehaald. De huizen zijn gemaakt van hout en klei met golfplaten als dak. De mensen die de golfplaten niet kunnen betalen hebben een rond huisje met een rieten dak. De mensen verbouwen hun eigen voedsel en wat dat betreft is er geen tekort. In het gebied van de school groeien veel bananenbomen en maisplanten.

Gisteren was de laatste dag op de Mukut school. Het was super om te zien hoe blij de kinderen zijn met de kleine cadeautjes die we uitdeelden. De directeur en één van de leraren hebben de amste kinderen bij ons gebracht en hun konden we de overgebleven kleding geven van de Jongeling- en Schilderschool. De kinderen van klas 7 waren erg blij met de mooie tekeningen van de Groenschool.

Gisterenmiddag zijn we samen met Oegandese jeugd in verschillende kleine groepjes van de berg waar de school op staat naar beneden gelopen. De wandeling langs allerlei kleine paadjes was mooi! Met de mensen die we tegenkwamen maakten we praatjes en probeerden we over ons geloof te vertellen. De mensen zijn erg gastvrij en vinden het bijzonder om witte mensen bij hun thuis te verwelkomen. Met deze mensen hadden we bijvoorbeeld een bijzonder gesprek. De twee jongens rechts zijn jeugd van de kerk. De jongen in het midden vooraan was nog geen gelovige, maar wil deze zondag naar de PCU kerk komen.

John en James zijn de jeugdleiders die met ons meegegaan zijn naar Kapchorwa. Zij regelen alles super goed voor ons!

Gisterenavond waren we op Kapchorwa Trinity Radio! We waren uitgenodigd bij dit radiostation van de PCU. We mochten vanuit een piepklein geluidsdicht kamertje ons voorstellen aan de luisteraars, vertellen waarom we in Oeganda zijn en een boodschap en bemoediging aan de mensen meegeven. Het was een bijzondere ervaring!

Vandaag, zaterdag, hebben we een leuke dag met de jeugd gehad. Morgen maken we voor de laatste keer de lange rit naar het gebied Serere om de kerk te bezoeken. Maandag hopen we naar een kliniek van de PCU te gaan en dinsdag gaan we terug rijden naar Kampala.

Het gaat nog steeds goed met ons! We hebben twee drukke werkweken achter de rug en we kijken uit naar onze laatste week in Oeganda waarin we veel vrije tijd hebben en het Merchison park gaan bezoeken!

Groetjes van ons allemaal!

6 gedachten over “Foto’s uit Kapchorwa

 1. fijn dat jullie zo warm onthaald worden. n dat je elkaar in het geloof kunt begrijpen en bemoedigen. die winst neem je vast mee als je straks terugkomt. Gods zegen!

 2. Prachtig dat jullie ons via foto’s en bijschriften mee laten genieten. Ik ben onder de indruk. Wat mooi om op deze manier verbondenheid in de HEER te ervaren.Goede reis terug gewenst en nog een gezegende week!

 3. Wat een prachtige foto’s wij genieten met jullie mee.Heerlijk om dit te mogen beleven.Samen in de naam van JEZUS.Geniet er nog even van.Nathalie tot op de camping dan mogen we vast van je verhalen genieten.groetjes allemaal

 4. Lieve allemaal,
  Vandaag alweer jullie laatste week, wat vliegt de tijd. Leuk om al die foto’s te zien, de verhalen te lezen en te ervaren hoe het is als je thuis zit i.p.v. mee gaan. Gods zegen voor de laatste week! En goede terugreis!
  Hartelijke groet,

  Gerleen Scholten

 5. Mooie foto’s! Ik geloof dat Gods zegen niet alleen uitgaat naar de broeders en zusters in Uganda, maar dat jullie zelf gezegend weer thuis zullen komen!

 6. We zijn dankbaar dat het jullie goed gaat.
  Als we de foto’s bekijken, zien we allemaal
  blije gezichten.wat mooi om zo met en voor elkaar bezig te zijn.
  Gods zegen voor allen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.