Situatie in het westen

Door de dominee met wie we eerst zouden gaan samenwerken, worden we op de hoogte gehouden van de situatie in het westen. Er stond een paar dagen terug ook een bericht hierover in het Nederlands Dagblad.

De dominee mailt dat hij en een aantal anderen uit de PCU onder de vluchtelingen werken. Doordat er nu duizenden mensen in Bundibugyo zijn, stijgen de voedselprijzen. Ook is er een tekort aan medicijnen. Een ander probleem is dat er veel kinderen alleen zijn doordat ze hun ouders zijn kwijtgeraakt of hebben verloren.

Voor het westen hadden we van het sponsorgeld een bedrag begroot voor Bijbels voor gevangenen. Dit bedrag hebben we verdriedubbelt, zodat er ook Bijbels kunnen worden uitgedeeld als de mensen van de PCU de vluchtelingen bemoedigen. We zijn blij dat we op deze manier iets mogen betekenen voor de mensen in nood. DVN en UM steunen de PCU financieel om aan de vluchtelingen noodhulp te kunnen verlenen.

 

 

4 gedachten over “Situatie in het westen

  1. Wat leuk om jullie zo te kunnen volgen. Mooie foto’s en een goed verslag van jullie bezigheden. Gods zegen gewenst tijdens het verdere verblijf in Oeganda.
    En.. speciale groeten aan Natalie

  2. Mooi om weer berichten van jullie te lezen, we hadden het stuk in de krant inderdaad gezien. Succes weer deze week en hartelijke groeten van ons!

  3. Tjonge wat een toestand daar in het westen! En wat fijn dat jullie nu toch nog op deze manier wat kunnen betekenen voor de mensen daar! We genieten van jullie foto’s en verslagen van wat jullie daar allemaal onder Gods zegen (hebben) mogen doen! Geniet van jullie extra vrije tijd deze laatste week en alvast een goede reis terug gewenst! Hartelijke groet voor allen en liefs voor Jeroen!

  4. Wat kunnen wij ons er toch weinig bij voorstellen hoe het is om met een bordje in de rij te staan…
    Wij bidden vanavond bij ons overvloedige eten voor jullie en de mensen daar…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.