Afgelopen zondag en reis naar Kapchorwa

Hier de foto’s die ik gisteren niet meer op de site heb kunnen zetten. We hebben de hele dag geen bereik gehad, maar ik kan nu weer op internet.

Zondagochtend zijn we naar de PCU kerk gegaan op het terrein van het Westminster Theological College. We werden warm ontvangen en het is bijzonder om te zien dat we hier broeders en zusters hebben met hetzelfde geloof en dat we dezelfde liederen zingen om God te aanbidden. We hebben zelf twee Nederlandse liederen gezongen. Na de kerkdienst hebben we een rondleiding gekregen over het terrein van de theologische universiteit van de PCU.

Dit zijn wat kiekjes die we langs de weg in Kampala geschoten hebben.

Zondagavond hadden we een bijzondere afscheidsavond. Veel mensen die we hebben leren kennen (onze gastouders, de dominee, de ouderling en de schooljuffrouw) hadden een klein praatje om ons te bedanken en wij kregen ook de gelegenheid om iedereen te bedanken. Ook kregen we allemaal een cadeautje als herinnering aan onze tijd in Mutungo in Kampala. Aan het einde van de avond hebben Henk en Linda nog een kleine afscheidsceremonie gehad door oma’s natte cake te eten samen met hun gastgezin.

Maandagochtend zijn we vertrokken richting Kapchorwa. We hebben een hele goede reis gehad.

Peter had het beste plekje in de bus. De PCU heeft alles perfect voor ons geregeld. Hier in Kapchorwa hebben we een klein taxibusje tot onze beschikking om mee te reizen, zodat we niet de duurdere grote bus hoeven te betalen die we wel nodig hadden om onze bagage te vervoeren.

Het landschap is hier prachtig! Het is behoorlijk bergachtig. Kapchorwa is een kleine stad in een landelijk gebied. Behalve de stalletjes naast de weg zijn er geen winkels. Vanochtend zijn we in ruim een uur over een onverharde weg al stuiterend naar de school gereden. De kinderen stonden ons op te wachten en zongen voor ons! Het is duidelijk dat sommige kinderen nog nooit een blanke hebben gezien. Langs de weg kijken de mensen hun ogen uit naar ons. We hebben een superleuke dag gehad en genoten van de mooie omgeving. Foto’s van deze omgeving hopen we snel weer te laten zien. Groetjes!

6 gedachten over “Afgelopen zondag en reis naar Kapchorwa

 1. Dag allemaal,

  We vinden jullie inzet fantastisch en we hopen dat het een positieve uitwerking heeft.

  Het allerbeste gewenst voor de overige dagen daar en hartelijke groeten, in het bijzonder aan Peter Duijst.

 2. Wat gaaf om jullie op deze manier te kunnen volgen! Mooie verhalen en foto’s en heel veel indrukken natuurlijk! Geniet samen en veel succes. Groeten voor Jeroen en Peter en de anderen! Bart.

 3. Hallo allemaal, geweldig om jullie verhalen te lezen, elke dag kijken we uit of er nieuws is van jullie…hartelijke groeten van ons aan jullie allemaal…veel liefs van Rien en Manda en dochters

 4. Lieve allemaal fijn dat het goed gaat met jullie we lazen vandaag in de krant van de vele vluchtelingen . Nog een heel goede week toegewenst en sterkte bij jullie mooie werk . Gr. Voor allemaal mag wel beetje meer voor Ben en Sharon toch !!!! Ma en Pa Heek

 5. Ook wij volgen jullie vanuit België! Mooi weer om te zien wat jullie daar allemaal doen! Bijzondere groeten aan Henk en Linda en tot snel!
  Aart-wim, Esther, Jordy, Esmee en Isa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.