Eerste dagen in Zuid-Afrika

We zijn alweer vier nachtjes in Zuid-Afrika en eigenlijk hebben we nu al heel veel te vertellen. 

De reis is erg goed verlopen. De vlucht duurde wel lang, maar we hadden mooie plekjes en werden goed verzorgd door KLM. Op het vliegveld stond de autoverhuurder (gelukkig) klaar met onze huurauto’s. Ze was zo vriendelijk om naar ons hotel te rijden, zodat we achter haar aan konden rijden en niet hoefden te zoeken in het donker. De volgende ochtend kregen we een lekker ontbijtje en hebben we een aantal vrienden van Henk en Linda ontmoet. Na een wandeling langs de Atlantische oceaan zijn we op weg gegaan naar Montagu. Het was nog wel even wennen om aan de linkerkant van de weg te rijden.

Van te voren hadden we onszelf al goed voorgenomen dat we flexibel moesten zijn als dingen niet zouden gebeuren zoals we het gepland hadden. Dit was meteen van toepassing toen we bij aankomst hoorden dat de bouwmaterialen niet afgeleverd waren op de school. De eerste geplande bouwdag is dus gebruikt voor het regelen van de bouwmaterialen. Gelukkig was het vrij snel geregeld en zijn de mannen ondertussen begonnen met het bouwen.

Onze verblijfplaats bij Guano Caves is gezellig. We hebben twee bushlapa’s: één voor de vrouwen en één voor de mannen.

Terwijl een paar jongens bezig waren met het regelen van de bouwmaterialen, is de rest al bij de kinderen thuis langs gegaan. We vertelden de kinderen dat er aanstaande zaterdag een spelletjesdag op de school is en we hebben appels uitgedeeld en spelletjes met de kinderen gedaan. Het was deze week nog vakantie, maar de kinderen hebben thuis maar weinig te doen. De ouders zijn wel aan het werk, dus moeten de kinderen vaak op jongere broertjes of zusjes passen.

De groep heeft zo al een beeld gekregen van hoe de mensen hier leven. Ze hebben maar weinig, maar ze lijken wel tevreden en ze zijn erg vriendelijk en gastvrij.

Gisteren hebben we een hele leuke dag gehad met de kinderen van de Rietvlei School. De boer had ze naar de Guano Caves gebracht. We hebben spelletjes met ze gedaan, samen de dieren gevoerd, in een tractor gereden en een patatje gegeten. Vanochtend zijn de meiden bezig geweest met het maken van etuitjes voor de kinderen van de Rietvlei school. Op dit moment is bijna iedereen bezig met het timmeren van de vloeren van de lokalen.

We hebben het heel goed. Er is een erg gezellig sfeer in de groep. Het is hier wel koud! Maar af en toe kunnen we even opwarmen in het mooie verwarmde zwembad op de camping. Dit stukje hebben we vrij snel getypt, maar deze foto’s laten vast nog meer zien dan we verteld hebben:  

 

15 gedachten over “Eerste dagen in Zuid-Afrika

 1. Hoi allemaal!
  Leuk om van jullie te horen!
  Gaaf de foto’s! Van de volgende blog ook! Heel gaaf om jullie zo te zien!
  Heel veel succes met alles! God’s zegen! En de groetjes aan Douwe en Alinda en Wesley, in het bijzonder! 🙂
  Groetjes!

 2. Vanuit Italië blijven we jullie volgen! Wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat allemaal. We blijven voor jullie bidden, dat jullie nog heel veel mooi werk daar mogen doen.

 3. Leuk, leuk , leuk!!!!!!!!!!! Thx dat jullie bij mama Baardman langs zijn geweest. Ze kon niet stoppen met praten over jullie en vinden jullie een stel bijzondere mooie mensen.
  Drukkie Abe, Mirjam, Sharisa en Joelle

 4. Hallo afrikagangers, foto’s en blog geven leuke impressie van de de werkzaamheden en de sfeer.
  Goed ook om zoon Douwe en Alinda weer even te zien. Succes met jullie mooie werk, de kinderen genieten er in ieder geval van!

 5. Lieve Alinda, Douwe en Wesley,

  Wat gaaf om jullie aan het werk te zien in het verre Afrika! Ik hoop dat alles goed gaat en dat jullie genieten! Leuk om te zien hoe jullie met die kinderen omgaan en druk aan het bouwen zijn. tBegint hier zelfs te kriebelen.. 😉 Hopelijk verloopt de rest van de reis ook voorspoedig en mogen jullie nog optimaal werken (en dus genieten)!!
  Liefs uit een nu zonnig Nederland,
  Marieke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.