Naderend vertrek en Filmpje toneelstukje

Ons vertrek is nu bijna! Nog een paar dagen en dan gaan we de lucht in. We hebben er veel zin in, maar natuurlijk is het ook wel spannend. Er zal ook weleens iets niet goed gaan, maar we verwachten er zeker met elkaar een mooie tijd van te maken. We hopen veel zegen op ons werk te ontvangen en iets te kunnen betekenen voor onze naaste ver weg. We zouden het fijn vinden als je met ons mee wilt bidden voor het werk dat we hopen te gaan doen, de mensen die we gaan ontmoeten en voor de veiligheid van de werkgroep. In Zuid-Afrika hopen we regelmatig iets van onze belevenissen op de website te zetten.

Hieronder staat nog het filmpje van het toneelstukje dat we hebben opgevoerd in de Pinksterviering van de Immanuelkerk. We hebben dit toneelstukje ingestudeerd om in Zuid-Afrika op verschillende plaatsten op te voeren en om zo in gesprek te komen met mensen. De opbrengst van de collecte voor Wakkerstroom na de Pinksterviering was maar liefst €798,-! Hartelijk dank bezoekers!

De opbouw van het toneelstukje:
Het 1e deel: Een meisje probeert wanhopig bij de groep te horen. Ze wordt echter buiten gesloten en blijft verdrietig op het podium achter.
Het 2e deel:  Een dronken man loopt achter een meisje aan. Nog voor hij bij haar is, zakt hij dronken in elkaar op het podium.
Het 3e deel: Een man probeert zoveel mogelijk geld te verzamelen. Hij raakt echter verstrikt en het geld kan hem niet helpen. Hij blijft gedesillusioneerd achter op het podium.

Tussendoor: Een deel van groep 7 van de Jongelingschool zingt het Afrikaanse liedje “Laat julle liggies skyn”.

Het laatste stuk van het toneel: De teleurgestelde mensen zitten nog steeds op het podium. Dan komt een christenmeisje en laat haar licht over ze schijnen. Ze haalt de verduisterende zonnebrillen bij de teleurgestelde mensen weg en laat ze het licht van de Bijbel zien.

Hierna zingen we nog twee liederen met de zanggroep Spiritus. (Laat het filmpje maar niet helemaal uit spelen. De ‘bewegingen’ bij het laatste couplet verliepen niet bepaald vlekkeloos :-))

3 gedachten over “Naderend vertrek en Filmpje toneelstukje

  1. Ik wens jullie een hele fijne tijd en dat deze kinderen en volwassenen veel plezier en hulp van jullie krijgen , dat is toch de opdracht Wesly veel plezier en de groetjes ook voor de anderen .Tante Griet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.