Eerste dagen in Zuid-Afrika

We zijn alweer vier nachtjes in Zuid-Afrika en eigenlijk hebben we nu al heel veel te vertellen. 

De reis is erg goed verlopen. De vlucht duurde wel lang, maar we hadden mooie plekjes en werden goed verzorgd door KLM. Op het vliegveld stond de autoverhuurder (gelukkig) klaar met onze huurauto’s. Ze was zo vriendelijk om naar ons hotel te rijden, zodat we achter haar aan konden rijden en niet hoefden te zoeken in het donker. De volgende ochtend kregen we een lekker ontbijtje en hebben we een aantal vrienden van Henk en Linda ontmoet. Na een wandeling langs de Atlantische oceaan zijn we op weg gegaan naar Montagu. Het was nog wel even wennen om aan de linkerkant van de weg te rijden.

Van te voren hadden we onszelf al goed voorgenomen dat we flexibel moesten zijn als dingen niet zouden gebeuren zoals we het gepland hadden. Dit was meteen van toepassing toen we bij aankomst hoorden dat de bouwmaterialen niet afgeleverd waren op de school. De eerste geplande bouwdag is dus gebruikt voor het regelen van de bouwmaterialen. Gelukkig was het vrij snel geregeld en zijn de mannen ondertussen begonnen met het bouwen.

Onze verblijfplaats bij Guano Caves is gezellig. We hebben twee bushlapa’s: één voor de vrouwen en één voor de mannen.

Terwijl een paar jongens bezig waren met het regelen van de bouwmaterialen, is de rest al bij de kinderen thuis langs gegaan. We vertelden de kinderen dat er aanstaande zaterdag een spelletjesdag op de school is en we hebben appels uitgedeeld en spelletjes met de kinderen gedaan. Het was deze week nog vakantie, maar de kinderen hebben thuis maar weinig te doen. De ouders zijn wel aan het werk, dus moeten de kinderen vaak op jongere broertjes of zusjes passen.

De groep heeft zo al een beeld gekregen van hoe de mensen hier leven. Ze hebben maar weinig, maar ze lijken wel tevreden en ze zijn erg vriendelijk en gastvrij.

Gisteren hebben we een hele leuke dag gehad met de kinderen van de Rietvlei School. De boer had ze naar de Guano Caves gebracht. We hebben spelletjes met ze gedaan, samen de dieren gevoerd, in een tractor gereden en een patatje gegeten. Vanochtend zijn de meiden bezig geweest met het maken van etuitjes voor de kinderen van de Rietvlei school. Op dit moment is bijna iedereen bezig met het timmeren van de vloeren van de lokalen.

We hebben het heel goed. Er is een erg gezellig sfeer in de groep. Het is hier wel koud! Maar af en toe kunnen we even opwarmen in het mooie verwarmde zwembad op de camping. Dit stukje hebben we vrij snel getypt, maar deze foto’s laten vast nog meer zien dan we verteld hebben:  

 

15 gedachten over “Eerste dagen in Zuid-Afrika

 1. Hallo allemaal,
  Leuk om te zien dat het allemaal goed gaat.
  Heel veel succes met zo’n allen en we houden de site in de gaten.

 2. Fijn om iets van jullie te lezen en het schiet al aardig op, zo te zien!
  Heel veel succes! We denken aan jullie.

 3. wat fijn dat we wat van jullie horen.we zaten elke dag al te kijken.peter ik heb deze site ook bij je ouders geinstalleerd. dus kunnen ze de foto,s ook zien. succes met elkaar.en hopelijk beter weer.we volgen jullie. gr harold en gery

 4. Succes fijn wat van jullie te lezen elke dag jullie site bekeken,maar niks te volgen.dus mooi om te lezen en foto,s te zien gr harold en gery ,henk mol

 5. Succes allemaal. Als Douwe en Wesley net zo hard werken als in de bakkerij dan staat die school er zo 🙂

 6. FIJN DAT JULLIE GOED OP GANG ZIJN GEKOMEN. iK ZIE ALLEMAAL BEKENDE GEZICHTJES OP DE FOTO’S. HOOP DAT ALLES NAAR WENS VERLOOPT

 7. Dag allemaal en in het bijzonder Peter,

  Heel fijn om iets van jullie te horen en we hopen dat de activiteiten voorspoedig zullen verlopen.

  Hartelijke groeten,
  fam. Lustig, Eemdijk

 8. Dag allemaal,
  Echt top dat jullie je vrije tijd en je energie in dit project willen steken, echt super. Ik wil jullie heel veel succes en gezelligheid wensen, zodat hetgeen jullie voor ogen hebben mag slagen. Voor ons is het fijn dat wij dit van een afstandje mogen volgen. Kus ook van marcel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.