Weer thuis

We zijn inmiddels alweer een paar dagen thuis en we kijken terug op een reis vol bijzondere momenten. We zijn dankbaar dat alles zo goed is gegaan! Fijn dat er zoveel mensen ook voor ons gebeden hebben!

Nadat we zaterdag terug zijn gekomen in Kampala zijn we ’s avonds lekker uit eten geweest bij de Spur. ‘Toevallig’ zat er vlakbij de Spur een bowlingbaan, dus daarna zijn we een potje wezen bowlen. De Oegandezen onder ons hadden nog nooit gebowld en vonden het helemaal geweldig.

Zondag zijn we bij een, voor ons nieuwe, PCU kerk geweest. Op het terrein van deze kerk staat ook een kostschool waar voornamelijk wezen wonen. Voor de kerk begon hebben we deze kinderen ontmoet. Ze zongen voor ons, wij voor hen en we konden even met ze praten. Op een gegeven moment zongen de kinderen een lied waarbij ze het refrein samen zongen en telkens om de beurt zongen over de ouder of oom of tante die ze verloren hadden; heel erg indrukwekkend! Wel super fijn om te zien dat deze kinderen zo goed op worden gevangen door de PCU. James, die één van onze gidsen was, is zelf ook wees en heeft ook op deze school gezeten. Hij ziet het als ontzettend waardevol om als klein kind al over de Here te horen. Hij ziet het als zijn roeping om later zelf ook wezen op te vangen, te begeleiden en over Jezus te vertellen. John, onze andere gids, gaat volgend jaar trouwen. Hij wil graag een kippenboerderijtje beginnen en zodra dit goed loopt en hij een inkomen heeft voor zijn gezin, wil hij pastor worden. Gaaf om te zien dat deze jonge mensen willen leven volgens het plan dat ze geloven dat God met hun heeft!

Zondagmiddag was verder een relaxte laatste middag om in te pakken en ons voor te bereiden op de terugreis. ’s Nachts zijn we afgezet op het vliegveld en hebben we van de laatste mensen afscheid genomen. Maandagmiddag zijn we weer veilig in Nederland geland.

Nog een foto van onze geweldige gidsen in Oeganda:
John staat naast Henk en James naast Nadine

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.