Tranen

Vanmorgen zat ik gezellig te ontbijten met Micha. Sinds een paar weken gaat hij twee ochtenden naar een speelschooltje en vanmorgen zijn we mooi op tijd. Maar dan stappen we in de auto en begint het een beetje tegen te zitten. Ik zie dat de dichtstbijzijnde uitgang van ons complex afgesloten is en dat ik een paar straten moet omrijden. Eenmaal op de hoofdweg kom ik terecht in een bijna stilstaande verkeersopstopping. Het ritje van 20 minuten kost me een uur en we komen veel te laat aan op het speelschooltje.

Normaal brengen we Micha als er nog vrij gespeeld kan worden en stort hij zich meteen op de auto’s en treinen. Maar nu zitten de kinderen op de mat naar een Bijbelverhaal te luisteren, in het Engels natuurlijk. Dit blijkt een lastiger moment te zijn om te settelen en het is dan ook de eerste keer dat ik Micha huilend achterlaat op het schooltje. In de auto op de terugweg begin ik zelf te huilen.

De andere kant op is het rustiger en ik kan nu wel bijna in één keer door rijden. Bij het stoplicht staat een man te bedelen. Daarna zie ik tientallen mannen langs de weg zitten die hopen vandaag nog opgepikt te worden en werk te hebben. Als ik bijna thuis ben zie ik iemand in een prullenbak zoeken.

Thuis hoor ik dat Micha al na een paar minuten lekker ging spelen.

Waarom huilde ik ook alweer?
Ohja, ik weet het.

Dat moeten de zwangerschapshormomen zijn…

5 gedachten over “Tranen

 1. Lieve Linda, het komt allemaal goed hoor! Die tranen heb je gekregen om te gebruiken, en nu met die zwangerschap ben je extra gevoelig, en dan is het ook wel weer gauw over als je die stakkers ziet, heel veel kracht voor de laatste loodjes en liefs van ons, Tea en Albert

 2. Thanks for sharing Linda! De laatste weken van je zwangerschap vallen ook samen met de (40-dagen)tijd van reflectie, bezinning, bedankt dat je ons daarin meeneemt 🙂

 3. Hoi Henk en Linda
  Heel normaal dat de tranen komen, vooral met de dingen die jullie daar zien en dan ook al die hormonen😉
  Wat hebben wij het dan goed.
  Jullie doen daar prachtig werk!
  We bidden voor jullie en succes met de laatste looodjes Linda💪🏼
  Groetjes Tim, Andrea, Anna, Iris en Peter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.