Twitteractie voor Justice Dolls

De laatste week in Zuid-Afrika gaan we aan de slag in de sloppenwijk Masiphumelele in Kaapstad. We werken daar samen met een echtpaar dat voor Jeugd met een Opdracht werkt. De man, Dave, runt het project Build a Better Shack. Hij leert de Xhosa mannen bouwvaardigheden, waardoor ze meer kans krijgen op werk. De huisjes die ze tijdens het leerproces bouwen zijn bijvoorbeeld voor gezinnen met een HIV besmette moeder, of voor kindgezinnen waar het oudste kind voor de andere kinderen zorgt. De opbrengst van de Bingo avond maakt het bouwen van een compleet huisje financieel mogelijk.

De vrouw van Dave, Joylynn, werkt met vrouwen met HIV. Ze heeft een werkgelegenheidsproject opgericht: Justice Dolls. De vrouwen maken dingen die ze kunnen verkopen in het winkeltje. Ook vinden ze bij Justice Dolls een luisterend oor en bemoediging. Justice Dolls is een goedlopend en groeiend project. Op dit moment werken de vrouwen in een huisje dat is gemaakt van bouwafval en restmaterialen, maar Joylynn is op zoek naar een wat grotere plek om uit te kunnen breiden. Toen we vroegen of we het project ergens financieel mee konden helpen antwoordde Joylynn dat de vrouwen op dit moment werken aan kleine plastic tafels, maar dat ze graag geschiktere werkplekken voor ze zou hebben:

“Your raising money for the Justice Doll would be a huge blessing. I am in the process of relocating the shop since we are growing out of the shack we are currently in. Our greatest need is a large table or two smaller ones which would provide 2 different work stations and 4 chairs. We currently have plastic which have worked wonderfully but would love to bless the ladies with something better. We could get used ones for around $500 I could take the girls and we could go second hand shopping so they could pick something out. I am sending a picture of what we currently have.”

VerbeterWerken wil Justice Dolls graag steunen. De kosten voor geschiktere werkplekken zijn ongeveer 400 euro. VerbeterWerken wil voor elke nieuwe volger die wij op twitter krijgen €2,50 sponsoren! (Op dit moment hebben wij 117 volgers.) Het zou super zijn als we op deze manier dankzij VerbeterWerken het benodigde bedrag voor de nieuwe tafel en stoelen bij elkaar kunnen krijgen!

VerbeterWerken richt zich op het doen slagen van verbeterprojecten in organisaties waarbij ICT wordt ingezet (softwareontwikkeling en software implementatie). In het verlengde daarvan steunt VerbeterWerken ook initiatieven die doelgericht tot concrete maatschappelijke verbetering leiden. Het project Justice Dolls past precies in dit plaatje.

Dus volg ons op twitter, retweet dit naar je volgers en help zo Justice Dolls!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.