Op TV

Een aantal weken geleden werden wij opgebeld. De man aan de telefoon vertelde over een dienst in de Maranathakerk die op televisie uitgezonden zou gaan worden. Aansluitend aan deze dienst zou er een filmpje worden laten zien van EO Metterdaad. Dit filmpje zou dan een goed doel promoten en aanzetten tot sponsoring daarvan. Omdat dit goede doel ook moest leven in de gemeente waar de televisiedienst opgenomen zou worden, heeft de commissie in Spakenburg ons werk in Zuid-Afrika voorgesteld. Toen wij contact opnamen met Gerrit Bril van Zendtijd voor Kerken om te overleggen of ons werk voldoet aan de voorwaarden die gesteld worden aan het goede doel, was Gerrit ‘toevallig’ op dat moment in Zuid-Afrika. Hij is toen naar de school toe gegaan waar wij gaan helpen en heeft daar de directrice, Rachel, geinterviewd en beeldmateriaal verzameld. Later is ook Henk nog voor de camera geinterviewd over het project.

Morgen, zondag 25 maart, om 11.30 wordt de kerkdienst van de Maranathakerk uitgezonden. Aansluitend aan de dienst zal het filmpje worden uitgezonden over de school van Rachel, de Rietvlei school, waar wij een container gaan vervangen voor een klaslokaal.

We hopen en bidden dat het filmpje goed over mag komen en dat het een mooi bedrag op mag leveren voor de school, zodat we een compleet klaslokaal neer kunnen zetten, inclusief wastafel waar de kinderen hun handen kunnen wassen en hun tanden kunnen poetsen, een veranda waar kinderen in de schaduw kunnen zitten en meubilair voor het klaslokaal, zodat de kinderen niet meer op de grond hoeven te werken.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.