Onze tweede week

Hier even snel een berichtje vanuit het internetcafe. De foto’s hadden we van tevoren al voorbereid en die laten veel zien van wat we ondertussen hier weer gedaan hebben. Inmiddels zijn we van de bushlapa bij de Guano Caves naar de familie Abrahams verhuisd. Hier kunnen we lekker mee-eten en wordt onze was voor ons gedaan. Het weer is nog steeds erg mooi hier.

Deze drie kinderen van de Rietvlei school krijgen een bril..

Deze klas van de Wakkerstroom school vond het erg leuk om de briefjes van de Calvijnschool te krijgen! Ze hebben inmiddels ook briefjes terug geschreven die wij weer zullen meenemen naar Nederland.

We hebben een spel gedaan met de special needs en nog meer ogen getest op de Wakkerstroom school. Doordat de Wakkerstroom school verder gegroeid is, zijn er nu zoveel special needs dat de school geld kan ontvangen voor een lerares speciaal voor de special needs. Inmiddels is hier een dame die regelmatig met de special needs werkt. Dit was voor ons erg goed nieuws, omdat het niet leuk is om de kinderen te zien in een klas waar ze totaal niet in mee kunnen komen, omdat ze niet kunnen lezen of schrijven.

Afgelopen weekeinde zijn we een nachtje weg geweest naar Knysna. Harold heeft de hoogste bungy-jump ter wereld gedaan. Zaterdag waren we in Oudtshoorn, waar we in de grotten zijn geweest, op een struisvogel hebben gezeten en sommige van ons wilde dieren van heel dichtbij konden bekijken.

Zondagmiddag zijn we naar het hospice geweest. Hier worden terminale AIDS en kanker patienten verzorgd. Ook woont er een gehandicapte jongen die door zijn familie verstoten is. Het was best spannend om hier naartoe te gaan. Maar het was gaaf om te zien dat de mensen het erg waardeerden dat we voor ze zongen en veel van hen vroegen ook of we voor ze wilden bidden. Daarna zijn we ook naar het bejaardenhuis geweest in een sloppenwijk en ook hier konden we voor de mensen zingen, een stukje uit de Bijbel lezen en voor de mensen bidden. De meeste van hen liggen de hele dag in bed.

Enrico voor en nadat hij nieuwe kleren heeft gekregen. Het is hier ’s morgens behoorlijk koud. Het is fijn dat we Enrico met het geld van de Calvijnschool sokken, schoenen en een lange broek en nog andere schoolkleding konden geven.

Maandagmorgen konden we tijdens de weekopening van de Wakkerstroomschool weer ons toneelstukje gebruiken. Douwe heeft ook een praatje gehouden om de kinderen te bemoedigen om de Here te volgen.

De bouw van de klaslokalen gaat goed. Het kost alleen wel meer tijd dan we van te voren gedacht hadden. Daarom hebben we ervoor gekozen om het afdak bij de Wakkerstroom school te laten bouwen. Dit afdak willen we graag (laten) neerzetten, zodat de kinderen in de schaduw op de bus kunen wachten. Nu kruipen ze allemaal bij elkaar in de half-schaduw van een paar bomen.

De klaslokalen zijn nu van buiten af! We zijn bezig met de afwerking aan de binnenkant.

Het heeft even geduurd voordat we dit bericht online hebben gekregen. Inmiddels is vanacht alweer de laatste nacht bij de Abrahams. In het volgende bericht zal ik nog over de afgelopen dagen vertellen. Morgen gaat de groep op safari in Fairy Glen en daarna gaan we naar Noordhoek, Kaapstad.

Groetjes van ons allemaal en bedankt voor de leuke reacties!

3 gedachten over “Onze tweede week

  1. nou geweldig zo veel werk jullie verzet hebben,knap hoor die school,in zo,n korte tijd. en fijn dat er kinderen brillen en kleding mochten krijgen.
    het schiet al weer op dat jullie naar huis komen iets langer dan een week. sucees nog voor die tijd en veel plezier met elkaar geniet van jullie goede gaven daar. gr harold en gery mol en kids

  2. Goed om te lezen en te zien dat het zo voorspoedig gaat en dat jullie veel kunnen doen!! Veel succes ook in Kaapstad.
    Groeten van Peter en Hilde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.