Mini outreach

We zijn op mini outreach geweest!

Woensdag tot zaterdag waren we in ‘de woestijn’ van Cavalle. Dit is een droog landschap in het noorden van de provincie Mendoza.

Vanuit onze base gaan er elke twee weken mensen naar dit gebied om relaties op te bouwen met de Huarpes; één van de originele bevolkingsgroepen. De base heeft hiervoor beschikking over drie huizen in het gebied. De mensen wonen namelijk afgelegen en ver uit elkaar. De kinderen blijven daarom een aantal dagen op school en zijn vervolgens een aantal dagen thuis. De kuddes paarden en geiten lopen vrij rond en komen terug om te drinken.

Foto's met ster3

Na jaren investeren zijn er goede contacten met zo’n 40 families, waarvan een deel christen zijn geworden. Elk jaar wordt er of een kamp voor de kinderen op de base georganiseerd of een vakantieweek voor de families.
De mensen worden dan met de bus opgehaald en er wordt van alles georganiseerd. De mensen leven heel eenvoudig en zouden zelf geen vakantie voor hun familie kunnen betalen. Zie dit mooie filmpje dat gemaakt is van de week in 2015!

Het voelde soms net alsof we in het wilde westen waren. Het terrein van de eenvoudige huizen is omheind en daarbuiten zijn verschillende omheiningen voor de dieren, die dus ook vrij naar buiten kunnen lopen. De geitenvellen hangen over de waslijn en worden schoon gepikt door parkieten. We krijgen zelfgemaakt brood en we wachten op de ketel in het vuur voor warm water.
Kort nadat we aangekomen waren werd er een koe geslacht, en vervolgens met de hand in steeds kleinere stukken verwerkt. Twee dagen later eten we haar in de soep.

Foto's met ster1

Micha heeft het met alle dieren en dingen om te bekijken goed naar zijn zin. Hij is wel vies van het zand aan zijn handen en wordt een stadsjongetje genoemd. Er is geen elektriciteit en ’s avonds zitten we bij kaarslicht om de tafel. De sterrenlucht en de melkweg zijn indrukwekkend!

2016-7-5 argentinie

De volgende dag bezoeken we een familie. De mensen zijn gastvrij en vereerd met ons bezoek, maar ook erg verlegen. We drinken matte en proberen een praatje te maken.

De tweede en derde nacht sliepen we in een ander huisje. Vanwege de hoofdbewoners, vleermuizen, slapen we in tentjes.’s Nachts horen we het gekrijs van de vleermuizen.

Vanuit dit huisje bezoeken we een andere familie en gaat een gedeelte van ons de buurt in om kennis te maken en de kinderen uit te nodigen voor een spelletjesmiddag. Er komen een paar kinderen, die duidelijk genieten van de spelletjes, het toneelstukje over Jezus, de aandacht en het lekkers.

Onlangs bijgewerkt (2)

Inmiddels zijn we weer terug op de base en ons huisje voelt luxe aan met bv een douche, waterkoker en internetbereik. 🙂

We vinden het bijzonder om steeds meer te zien van al het mooie werk waar de base bij betrokken is!

De plannen voor de outreach zijn overigens weer wat gewijzigd. 🙂 We beginnen onze outreach in Brazilië! We reizen daar (met de bus!?) naar toe. We sluiten aan bij een team van onze base dat daar gaat evangeliseren tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro! We vertrekken 1 of 2 augustus. Vanaf Sao Paulo vliegen we vervolgens naar Centraal Amerika.

Bedankt weer voor de leuke reacties op onze berichten!

Foto's met ster2

Ps. De laatste nieuwsbrief is 4 keer verstuurd, sorry daarvoor.

Een gedachte over “Mini outreach

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.