Kerst in Zambia

Bedankt voor alle leuke reacties, echt heel leuk om deze samen te lezen! Het is ook fijn om te weten dat er voor ons gebeden wordt! Het gaat hier super goed! We hebben gisteren een bijzondere Kerstdag gehad, waarvan we een speciale dag konden maken voor de kinderen van beide projecten. We hebben hier zelf ook echt van genoten.

Waar we wonen hebben we nu al twee dagen geen elektriciteit. We zijn nu bij het Immanuel project. We hopen dat deze foto’s een beeld geven van onze eerste dagen hier.

Zondag hebben we een kerkdienst van bijna drie uur meegemaakt. Tijdens het zingen gingen de mensen helemaal uit hun dak. En ook tijdens de preek werd er gejoeld als de kerkgangers het met de dominee eens waren. Na de dienst gaven veel mensen ons een hand en wilden ze graag met ons op de foto. Het was bijzonder dat we ‘brothers and sisters’ genoemd werden. We voelden ons echt verbonden met deze mensen.

Maandag hebben we ons voorbereid op de Kerstactiviteiten en hebben we Kerstcadeautjes gekocht voor de kinderen. Het eten dat we bij de familie krijgen is redelijk goed te doen voor ons. We proberen zoveel mogelijk alles te proberen, omdat we de familie niet willen beledigen.


Gisteren, op eerste Kerstdag, zijn we eerst naar het weeshuis geweest. Hier hebben we samen met de kinderen liedjes gezongen (hoofd, schouders, knie en teen is favoriet!). Daarna hebben we de Kerstkaarten uitgedeeld van de kinderen van de Jongelingschool en hebben we de weeskinderen terug laten schrijven. Ze vonden dit erg bijzonder! Voordat we gingen, hebben we elk kind een tasje met cadeautjes gegeven.


Na het weeshuis zijn we naar het Immanuel project gegaan. Hier was de maaltijd al klaar. Voor deze maaltijd hadden we eerder al de boodschappen gedaan; onder andere 16 kippen. Toen we tijdens het boodschappen doen de kippen even achterlieten in de auto waren ze uit de doos geklommen en hadden ze de hele auto onder gescheten.

Father Christmas Willem..

Dit is een groepsfoto bij het Immanuel project. Alle kinderen hebben ook hier een tas met cadeautjes gekregen. Het was ook bijzonder om te zien hoe blij de kinderen zijn met de kleding die ze krijgen.

Vanmorgen zijn een aantal van ons naar het gezondheidscentrum geweest hier in de buurt. Hier halen alle mensen met HIV hun medicijnen. Het was bijzonder om hier een rondleiding te krijgen.

Daarna zijn we de community ingegaan om een aantal families van de kinderen bij het Immanuel project te bezoeken. Bij een aantal gezinnen mochten we ook naar binnen en lieten de mensen ons hun medicijnen zien die ze slikken omdat ze HIV hebben. Op deze manier worden we ons heel bewust van het grote probleem van AIDS en komt het ook heel dichtbij. Caroline (de directrice van Immanuel) vertelde dat kinderprostitutie ook een groot probleem is in dit gebied.

Ondertussen zijn Willem, Ruud en Esmee al begonnen met het verven van de binnenruimte van het Immanuel proejct.

Vanmiddag mochten de kinderen twee armbandjes maken. Eén om weg te geven en één voor het kind zelf. Alle kinderen (ook de grote jongens!) vonden dit fantastisch!

Liefs van ons allemaal!

 

15 gedachten over “Kerst in Zambia

 1. het is aan jullie te zien dat het goed gaat. Ha ha die kippen,Lekker zeg!Fijn om die mensen groot en klein blij te maken.Gods zegen gewenst.

 2. De foto’ s zijn geweldig om te zien,geven een goed beeld van wat jullie daar doen en beleven.geweldig dat verhaal van de kippen,wie heeft ze geslacht??En dan die rolstoel !fantastisch de glimlach op de gezichtjes van de kinderen.Ga zo door en probeer ook te genieten van de mooie momenten.Veel liefs Jaap,Christina,Charlotte,Wouter,Jordy,
  Teun en Anita

 3. Hoi allemaal,
  Mooi dat jullie dit doen. Heel ontroerend om alles te lezen en de foto,s te zien. Dan beseffen we dat we het hier zo goed hebben. Hoe smaken de rupsen? En wat eten jullie nog meer voor gekke dingen? Kunnen jullie een kindje voor ons mee nemen? Aline, volgens ons ga je daar vast snel weer naar terug of niet? Wij wensen jullie veel zegen en we hopen snel nieuwe verslagenen veel foto,s te zien.
  Groetjes van ons

 4. Hee lieverds, zo blij even wat te horen, wat een impressie, wat een foto’s, die kippen zien we gaan.
  Wat een mooie bekkies. Wat een goed werk.Wat een bijzondere wereld zitten jullie, wat leuk om dit te zien. We houden van jullie en bidden voor jullie, kus

 5. Lieve , luitjes
  wat ziet het er goed uit om voor ons een beeld te krijgen wat verzetten jullie weer veel liefdadigheidswerk liefst van ons wim en willy

 6. Hoi Allemaal,

  Bijzonder dat jullie dit doen. Naastenliefde wordt hier goed in de praktijk gebracht.

  Wat een scheetje is die baby op de foto met Esmee of Aline (weet niet wie het is). Veel succes nog met de expeditie.

  groeten van Peter, Wilma, Desiree, Alison en Boaz

 7. Hoi lieve Zambiaantjes!
  Jullie stralen! Leuk om te zien. Jullie doen fantastisch werk en in toch hele andere omstandigheden dan in Zuid-Afrika. Een koude nacht in een bushlapa is er niks bij en dat maakt mij weer extra bewust van de luxe die wij hebben in Nederland. Ga zo door, jullie zijn toppertjes! Nog een kort en verlaat Kerstgedichtje:

  May the Light that shone
  from the Christmas Star
  On that night so long ago
  Fall on you this Christmas night
  and set your face aglow.

  May it shine from your eyes.
  May it rest in your mind.
  May it burn in your Spirit bright.
  May the Peace it spoke to a weary world.
  Bring joy to your heart tonight.

  Liefs, Nadine

 8. Zo ontzettend leuk om jullie belevenissen te lezen en op de foto’s te zien! Zo gaaf wat jullie er allemaal doen:) en dat verhaal van die kippen ja. Zo komisch! Heel veel succes nog allemaal! Zie naar jullie volgende verslag uit!
  Ps: Esmee, smaken de chocolaatjes een beetje? Haha xxx

 9. Wow, echt heel leuk om deze foto’s te zien en jullie belevenissen een beetje te kunnen volgen! Ben nu al jaloers op jullie mooie en bijzondere ervaringen daar. Veel plezier nog met jullie lieve brothers and sisters daar! 🙂 liefs! Ps. Extra hug voor mn siss natuurlijk 😉 x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.