Kerst in Zambia

Bedankt voor alle leuke reacties, echt heel leuk om deze samen te lezen! Het is ook fijn om te weten dat er voor ons gebeden wordt! Het gaat hier super goed! We hebben gisteren een bijzondere Kerstdag gehad, waarvan we een speciale dag konden maken voor de kinderen van beide projecten. We hebben hier zelf ook echt van genoten.

Waar we wonen hebben we nu al twee dagen geen elektriciteit. We zijn nu bij het Immanuel project. We hopen dat deze foto’s een beeld geven van onze eerste dagen hier.

Zondag hebben we een kerkdienst van bijna drie uur meegemaakt. Tijdens het zingen gingen de mensen helemaal uit hun dak. En ook tijdens de preek werd er gejoeld als de kerkgangers het met de dominee eens waren. Na de dienst gaven veel mensen ons een hand en wilden ze graag met ons op de foto. Het was bijzonder dat we ‘brothers and sisters’ genoemd werden. We voelden ons echt verbonden met deze mensen.

Maandag hebben we ons voorbereid op de Kerstactiviteiten en hebben we Kerstcadeautjes gekocht voor de kinderen. Het eten dat we bij de familie krijgen is redelijk goed te doen voor ons. We proberen zoveel mogelijk alles te proberen, omdat we de familie niet willen beledigen.


Gisteren, op eerste Kerstdag, zijn we eerst naar het weeshuis geweest. Hier hebben we samen met de kinderen liedjes gezongen (hoofd, schouders, knie en teen is favoriet!). Daarna hebben we de Kerstkaarten uitgedeeld van de kinderen van de Jongelingschool en hebben we de weeskinderen terug laten schrijven. Ze vonden dit erg bijzonder! Voordat we gingen, hebben we elk kind een tasje met cadeautjes gegeven.


Na het weeshuis zijn we naar het Immanuel project gegaan. Hier was de maaltijd al klaar. Voor deze maaltijd hadden we eerder al de boodschappen gedaan; onder andere 16 kippen. Toen we tijdens het boodschappen doen de kippen even achterlieten in de auto waren ze uit de doos geklommen en hadden ze de hele auto onder gescheten.

Father Christmas Willem..

Dit is een groepsfoto bij het Immanuel project. Alle kinderen hebben ook hier een tas met cadeautjes gekregen. Het was ook bijzonder om te zien hoe blij de kinderen zijn met de kleding die ze krijgen.

Vanmorgen zijn een aantal van ons naar het gezondheidscentrum geweest hier in de buurt. Hier halen alle mensen met HIV hun medicijnen. Het was bijzonder om hier een rondleiding te krijgen.

Daarna zijn we de community ingegaan om een aantal families van de kinderen bij het Immanuel project te bezoeken. Bij een aantal gezinnen mochten we ook naar binnen en lieten de mensen ons hun medicijnen zien die ze slikken omdat ze HIV hebben. Op deze manier worden we ons heel bewust van het grote probleem van AIDS en komt het ook heel dichtbij. Caroline (de directrice van Immanuel) vertelde dat kinderprostitutie ook een groot probleem is in dit gebied.

Ondertussen zijn Willem, Ruud en Esmee al begonnen met het verven van de binnenruimte van het Immanuel proejct.

Vanmiddag mochten de kinderen twee armbandjes maken. Eén om weg te geven en één voor het kind zelf. Alle kinderen (ook de grote jongens!) vonden dit fantastisch!

Liefs van ons allemaal!

 

15 gedachten over “Kerst in Zambia

 1. Hoi allemaal,
  Erg indrukwekkend om dit te zien en te lezen, en voor jullie vooral om mee te maken. Maar wat een prachtig en dankbaar werk mogen jullie daar doen. Erg leuk ook al die foto’s.Vooral die rolstoel, wat een luxe hebben wij dan in hier!!!
  wij wensen jullie allemaal nog heel veel succes met dit prachtige project.
  en alvast een fijne jaarwisseling.
  groetjes Rolf,Regina,Janouk en Mirthe

 2. Wat leuk om te zien en te lezen wat jullie daar doen! Echt goed wat jullie daar kunnen betekenen voor die mensen!
  Jullie stralen helemaal, en de kinderen ook!
  Heel veel succes nog!

  Liefs,
  Bert & Jeanique

 3. Lieve allemaal,wat heerlijk om steeds iets van jullie belevenissen te ervaren!! Wat een blije gezichten ban groot en klein van blank en donker!!! Die kroontjes met een prachtige boodschap kreeg ik kippenvel van….. Lieve groetjes en xxx voor esmee.

 4. Mooi om te lezen weer, en die kerkdienst van 3 uur… bijzonder! Fijn dat het allemaal goed mag gaan, en dat jullie er zelf ook van genieten, dat is idd te zien op de foto,s! Veel sterkte gewenst bij de dingen die jullie nog gaan doen, en dat jullie daar tot zegen mogen zijn! Het lijkt me een onvergetelijke ervaring… Liefs van ons allen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.