Grace April

In de week dat Felie is geboren, is er in Port Elisabeth, Zuid-Afrika, een pasgeboren baby’tje gevonden in een afvoergoot. De (schokkende) foto die genomen is staat onderaan dit bericht. Toen ik deze foto als net nieuwe moeder zag, barstte ik meteen in tranen uit. Wat afschuwelijk! Wat een verschil tussen hoe Felie is ontvangen en hoe dit kindje ongewenst en ongeliefd is.

Wat heeft de moeder van deze baby meegemaakt dat ze tot deze stap is gekomen? Hoe kun je zo wanhopig of door verslaving gedreven zijn dat je je eigen voldragen kind achterlaat? En hoe had dit voorkomen kunnen worden? Wat als deze vrouw één iemand had gehad in haar leven die er voor haar geweest was? Eén iemand die haar liefde gegeven had, die haar had verteld over andere opties, die haar pijn met haar gedragen had, die haar over Gods liefde had verteld. Wat voor verschil had dat kunnen maken?

Straks mag ik weer aan het werk in 7de Laan. Wat een voorrecht dat ik dankzij steun van familie en vrienden er mag zijn voor een aantal ‘risico kinderen’ in deze wijk! Ik hoop dat we als team een verschil mogen maken in de levens van deze kinderen!

Als je zelf een fijne jeugd hebt gehad en je groeit op in een gezond milieu is het soms moeilijk om te zien dat de wereld zwaar lijdt onder het kwaad. Niet alleen hier, natuurlijk ook in Nederland. Hoeveel kinderen in Nederland zijn elke dag bang omdat ze gepest worden? Hoeveel mensen gebruiken antidepressiva? Hoeveel mensen zonder netwerk voelen zich alleen?

Wat voelde ik een spijt toen iemand vlakbij zelfmoord pleegde. We wisten dat hij alleen was. Waarom hadden we hem nooit te eten gevraagd? Ik heb mezelf toen beloofd dat ik die fout niet weer zou maken. Dat ik mijn ogen open zou houden voor mensen in mijn omgeving die alleen zijn. Maar hoe snel word je wel niet volledig in beslag genomen door je eigen gezin en de dingen die je zelf belangrijk vindt?

Het gevonden baby’tje is een meisje. Ze was onderkoeld en ze had ademhalingsproblemen, maar ze heeft het overleefd en ze is Grace April genoemd. Waarom deel ik deze foto? Niet om zomaar een lekkere tranentrekker te hebben op onze blog. Wij als christenen mogen als licht in deze wereld zijn. Wij kunnen een verschil maken. Ik hoop dat ik vanuit mijn eigen ervaringen anderen mag inspireren. Inspireren om er niet alleen te zijn voor je eigen gezin en vrienden, maar ook voor de mensen van wie het moeilijker is om te houden. De mensen die je teleur stellen. De mensen wiens eigen schuld het is. Maar ook gewoon de mensen die zogenaamd net een tikkeltje anders zijn.

Zijn er mensen in jouw omgeving alleen?

 

IMG-20180415

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5597851/Miracle-baby-rescued-ALIVE-dumped-storm-drain-left-die.html

https://www.dailyvoice.co.za/news/national/newborn-baby-girl-found-in-drain-in-pe-14236148

2 gedachten over “Grace April

 1. Beste Henk en Linda,

  Allereerst van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter! Wat een zegen!
  Geniet van jullie mooie gezin!

  Heftig om deze blog te lezen en de foto te zien. Wat mooi dat je mensen oproept om om ons heen te kijken, mensen te helpen en zo Gods liefde uit te stralen!

  Heel veel sterkte gewenst bij jullie werk!
  Groetjes

 2. Henk en Linda,

  Nog van harte gefeliciteerd met jullie dochter Felie. Heerlijk genieten van deze bijzondere tijd!

  Wat een confronterende foto. Raakt me diep en maakt me verdrietig. Heb veel respect voor jullie op de manier hoe jullie bezig zijn voor je naasten. Zal voor jullie en de omstandigheden daar bidden.

  Gods zegen toegewenst!

  Peter van de Groep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.