Afkicken

Afgelopen week startte weer één van de mannen die we elke woensdagavond ontmoeten tijdens de “Mens Ministry evening” met een afkickprogramma bij de Ark! Op een half uurtje van 7de Laan is de Ark een mogelijkheid om een christelijk afkickprogramma van zes maanden te volgen. http://theark.org.za/

Een andere man uit 7de Laan die het programma al gestart is mocht een weekend op verlof naar zijn familie. Ik noem hem nu even Ethan. Vanwege de financiële situatie van Ethan en zijn ouders helpen wij hem ook met het transport van en naar de Ark. Het gaat Ethan erg goed en hij denkt op dit moment al voorbij het programma dat nu op de helft is. Hij wil heel graag de Bijbelschool van twee jaar gaan doen, die ook wordt aangeboden door de Ark.

WP_20180506_17_05_05_Pro

Ethan is midden veertig en heeft op zich een redelijk normaal leven achter zich. Hij heeft voor defensie gewerkt en ook als timmerman, maar op een gegeven moment is hij aan de drugs geraakt en daarna langzaam afgegleden tot een dagelijkse gebruiker en terecht gekomen in de informele/illegale gemeenschap van 7de laan. Gelukkig heeft hij wel familie die hem tot op zekere hoogte ondersteunen.

Als ik terug kijk op het eerste jaar van mijn werk hier, is Ethan een mooi voorbeeld van de kleine stapjes die we zetten in onze visie om de omgeving van Strandfontein te transformeren door het evangelie te brengen en relaties te bouwen met de mannen. Hoe ziet dat relaties bouwen eruit? Los van de woensdagavond organiseren we weekenden weg met de mannen, computertrainingen, Job Readiness trainingen en uitjes zoals een braai (barbecue) of het bezoeken van een christelijk event. Tijdens een bbq om het seizoen af te sluiten op een zondagmiddag was het moment daar. Ethan (lichtelijk onder invloed van gebruik voorafgaand aan de bbq) wilde de stap gaan zetten naar de Ark.

Ethan vond het lastig om zijn huisje (hokkie/shack) in 7de Laan achter te laten omdat deze waarschijnlijk zou worden overgenomen door anderen en hij dan helemaal geen plek meer had om naar terug te keren. De vraag aan hem was daarom;  vertrouw je God als je deze stap zet? Met deze vraag ging hij naar huis en kort daarna konden wij een interview voor hem regelen bij de Ark.

Het gaat Ethan nu al 2,5 maand erg goed, zowel lichamelijk (de eerste maand had hij veel pijn vanwege het herstel) als geestelijk. Hij bidt voor de mensen die hij ook graag naar de Ark ziet komen. Het is prachtig om zo stap voor stap mensenlevens te zien veranderen!

 

Een gedachte over “Afkicken

 1. Mooi dat mensen de keus maken om af te kicken en weer hoop hebben.
  En fijn dat jullie ze daar bij ondersteunen.
  Hoop voor de toekomst!
  We blijven voor jullie bidden
  Mooie nieuwsbrief en foto’s trouwens. Wat een lekker schatje toch die Feline😍
  Groetjes Tim, Andrea en kids😘

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.