Eerste dagen en gewijzigde reisplannen

Bedankt voor alle leuke reacties, echt heel leuk om deze samen te lezen!

Het gaat goed met ons! We zijn aardig gewend aan onze nieuwe omgeving en weer een beetje bijgeslapen nadat we door de reis een nacht gemist hebben. De omstandigheden van onze gastgezinnen zijn redelijk hetzelfde. Overdag gaan we naar de wc bij één van onze gastgezinnen vlakbij die een wc heeft. We douchen met teiltjes (koud) water in een badkuip. Het duurt even voordat het water niet meer oranje kleurt van al het zand, maar zo’n douche lijkt wel drie keer zo verfrissend als een douche in Nederland. We hebben ook al nieuwe dingen gegeten, zoals onbekende organen van een geit.

De afgelopen dagen zijn we bezig geweest op de Covenant school. We hebben heel veel verschillende knutselwerkjes en spelletjes gedaan. De eerste dag waren de kinderen erg opgewonden over onze aanwezigheid, maar tegelijkertijd nog erg verlegen. De tweede dag en vandaag komen ze al veel meer naar ons toe om aandacht te vragen. Ze noemen ons ‘muzungu’ (white people). Het is erg leuk om met de kinderen te werken, maar ook erg vermoeiend. Ze zijn ook nog maar heel klein.

Kinderen bij ons in de buurt..

Benjamin had een fotoprinter meegenomen. We hebben van alle kinderen een foto gemaakt en deze uitgeprint en daarna mochten de kinderen zelf hun fotolijstje versieren. De kinderen waren erg enthousiast toen ze hun foto’s zagen!

Nadat de school uit was, rond 12 uur, zijn we bezig geweest met het maken van muurschilderingen.

De kinderen vonden het erg leuk om deze petjes te maken! Daarna zongen ze een liedje over een politieman (denken we) en marcheerden ze eindeloos rondjes om de school.

Gisterenmiddag hebben een aantal van ons boodschappen gedaan ‘downtown’. Het was daar ontzettend druk en het verkeer is een chaos.

De rest van ons heeft gisterenmiddag aan deur tot deur evangelisatie gedaan! De avond ervoor hadden we dit doorgesproken met een aantal leden van de PCU; wat kan de achtergrond van de mensen zijn die je aanspreekt en hoe geef je inhoud aan je gesprek. Dit was een hele bijzondere ervaring voor ons, omdat we zelf totaal niet gewend zijn zoiets te doen. We hebben bewondering voor de leden van de PCU die met zoveel energie en inzet proberen het goede nieuws uit te delen!

Vandaag was alweer onze laatste ochtend op de school. We hebben spelletjes gedaan, een armbandje gemaakt en rugzakjes gevuld met kleine (praktische) cadeautjes uitgedeeld. Ook hebben we iedereen kind een set kleding gegeven van de Jongeling- en Schilderschool. Voor veel kinderen was de kleding te groot, maar het is van een goede kwaliteit en ze groeien er vanzelf in. De kinderen hebben op school best goede (school)kleding aan. ’s Middags moeten ze dit uitdoen en lopen ze in oude kleding.

Kinderen genieten van de cake die ze krijgen omdat het onze laatste dag is…

We hebben onze reisplannen nogal moeten veranderen. Het was ons plan om maandag naar Bundibudgyo in het westen te reizen en daar de dovenschool, de gevangenis en het ziekenhuis te bezoeken. Nu is het echter zo dat rebellen net over de grens naar Congo een stad hebben aangevallen en dat er tientalen duizenden vluchtelingen Bundibudgyo binnenkomen. Zie dit nieuwsbericht. In Bundibudgyo staat nu een groot vluchtelingenkamp. Omdat rebellen mee zouden kunnen komen met de vluchtelingen, is het niet meer veilig om daarheen te reizen. We hebben overlegd met Fred, de coördinator van de PCU, en we gaan nu een kerk van de PCU in Kapchorwa, in het oosten bezoeken. We gaan daar wel zoveel mogelijk dezelfde activiteiten doen, zodat we onze voorbereidingen kunnen gebruiken. Deze kerk heeft bijvoorbeeld ook een kliniek opgezet die we nu gaan bezoeken in plaats van het ziekenhuis. Als we een nieuw programma hebben, zullen we dit weer naar het thuisfront communiceren.

We proberen jullie op de hoogte te houden. Liefs namens ons allemaal!

 

 

11 gedachten over “Eerste dagen en gewijzigde reisplannen

  1. Thank you guys. You’ve been such a blessing to us (Covenant Presbyterian Church Mutungo Kampala) but you left us heart broken. We wished to stay and work with you for more days. But any way i know that God is in control we wish you all the best in all you do.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.