Een weekend weg met de mannen

Nog aan het nagenieten van een geweldig weekend!

Het was vrijdag even een klus om de 12 man bij elkaar te krijgen maar uiteindelijk konden we rond half twee vertrekken richting het kamp. Voor de mannen was het nog een verrassing waar we naar toe gingen, maar ze hadden er allemaal zin in. Toen we bij de camping net buiten Simons Town (‘t Den Helder van Zuid-Afrika) aankwamen waren de kamers nog niet klaar, maar we hadden Clean Cooking Stoves mee voor het bereiden van een late lunch. De stoofjes zijn één van de mogelijkheden om een inkomen te creëren voor jongeren in sloppenwijken. Zie https://youtu.be/KeT5KZ3Pu6Y

Om vier uur begon het serieuze gedeelte met worship door Robin. Hij is een kennis van Marco die door middel van sport veel voor de jeugd van Strandfontein heeft gedaan. Daarna was er onderwijs door pastor Sheldon van Bay Community Church. Hij was uitgenodigd door Thabo om tijdens het weekend te spreken en hij was kort daarvoor ook in 7de laan geweest om te zien waar de mannen vandaan komen.  De mannen werden praktisch uitgedaagd om elkaar te vertrouwen.  Eén van de mannen werd gevraag om op een stoel te gaan staan en zich achterover  te laten vallen in de handen van twee van z’n maatjes. Het is lastig om ze te vertrouwen omdat je ze niet ziet. Hoe eng kan het ook zijn om God helemaal te vertrouwen. Ze werden aangemoedigd door het verhaal van Sheldon dat God echt betrouwbaar is. De avond werd afgesloten met een lekker braai.

mens-cam-pics

De volgende ochtend zaten we al vroeg aan het ontbijt omdat we om negen uur werden verwacht bij de marine basis in Simons Town. Omdat er kort geleden wapens waren gestolen geven ze geen rondleidingen meer en daarom was het een klein wonder dat we toch via een contact van Marco de basis op konden. De rondleiding in de onderzeeër en daarna op het marinefregat Spioenkop was indrukwekend, maar het verhaal van Alvin, de contactpersoon die dit allemaal voor de mannen had geregeld was nog veel indrukwekkender. Hij vertelde dat hij uit een gezin kwam met een slang in de tuin die werd aanbeden, ook door andere mensen uit het dorp en waaraan offers werden gebracht. Toen hij christen werd, heeft hij ervaren hoe hij en zijn vrouw en kinderen door Jezus uit de duisternis werden getrokken. Fantastisch hoe Alvin liet zien hoe je leven kan veranderen als je de juiste keuzes maakt met Jezus. Zijn carrière bij de marine was daar een voorbeeld van.

Na de fish en chips in de haven van Simons Town was het tijd voor fellowship (tijd met elkaar doorbrengen) worship (God aanbidden) en een bemoedigende boodschap. De mannen werden ook uitgedaagd om de Heilige Geest toe te laten in hun leven en uitgenodigd om zich te laten dopen als dit nog niet was gebeurd. Ik was samen met Thabo druk bezig met het vuur voor een echt Zuid-Afrikaans gerecht, namelijk potje kos, toen Rynon langs kwam en vroeg of wij ook bij zijn doop wilde zijn. Mijn kamermaatje die na een tijdje in de gevangenis zijn leven weer op de rit heeft, nam deze fantastische beslissing. Ook Jozef, waarmee het team van HOSA al een lange tijd optrekt, besloot zich in het zwembad te laten dopen door Marco.

fotos-met-ster1

Na een gezellige maaltijd en een film die avond waren we zondagmorgen uitgenodigd voor de kerkdienst die Pastor Sheldon zou leiden in de Bay Church te Muizenberg, waar ook nog even aandacht was voor de mannen en door de hele kerk voor hen werd gebeden. Na een bak echte WOZA koffie zat het er dan echt op en gingen de mannen terug naar 7de Laan.

Ik voel me echt gezegend dat ik dit kamp gelijk al mee mocht maken en op die manier de mannen als snel beter kon leren kennen. Het was een voorrecht om deel te kunnen zijn van een bijzonder weekend met veel ontspanning, lekker eten en waarin iedereen bemoedigd werd om met elkaar Jezus te blijven volgen. En ik ben uiteraard benieuwd naar de volgende stappen die we samen gaan zetten!

Een gedachte over “Een weekend weg met de mannen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.