Aunty Sissy

De familie Abrahams besteedt veel tijd aan de school en de bijeenkomsten en heeft daarom een huishoudelijke hulp; aunty Sissy. Aunty Sissy doet onze was en stofzuigt onze kamer en zorgt er op die manier voor dat ons verblijf bij de Abrahams nóg aangenamer is. Een aantal keer per week komt aunty Sissy vanuit Mc Gregor, een plaatsje hier een half uur vandaan, naar de Abrahams gelift. Als ze laat klaar is met haar werk heeft ze geens kans meer op een lift en soms krijgt ze geen lift, dus ze slaapt ook regelmatig bij de Abrahams. Vorige week nodigde aunty Sissy ons uit om zondag bij haar naar de kerk te komen. Toen we haar ophaalden schrokken we wel even. We hadden niet gedacht dat ze zo arm woont; in een zelf gemaakt krot zonder vloer.  

De kerk was weer een hele belevenis voor ons. Er waren niet veel mensen, misschien 30, maar ze zongen net zo hard als de hele Noorderkerk en er werd enthousiast gedanst. Halverwege de dienst was er gelegenheid om voor elkaar te bidden. Dit gebeurt dan geknield voorin de kerk. Aunty Sissy vroeg of ik voor haar en haar familie wou bidden. Haar man is alcoholist. Ik vond het fijn om voor haar te mogen bidden, maar ik moest zowat ik haar oor schreeuwen omdat er ondertussen enthousiast op het keyboard en de drum gespeeld werd.. voor mij niet helemaal logisch. Er werd ook voor ons gebeden. Wij moesten in het midden gaan staan en de hele kerk kwam om ons heen staad en bad voor ons werk hier in Zuid-Afrika; heel bijzonder. Ook was de opbrengst van de collecte voor ons werk. We mogen zelf bepalen hoe we het gebruiken. Bijzonder dat deze mensen ons meteen willen ondersteunen en willen geven van het weinige dat ze hebben!

Na de dienst konden we niet binnen komen bij Aunty Sissy, want toen we terug kwamen van de kerk had aunty Sissy’s man gedronken en lag hij op bed. Ik mocht een foto maken van aunty Sissy en over haar op de site schrijven. Ze wil graag gebed voor haar man dat hij stopt met drinken en gebed voor haar twee kinderen.

Een gedachte over “Aunty Sissy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.