Abe en Mirjam

Gisteravond hebben we bij Abe en Mirjam gegeten. Zij zijn een stel dat we in Zuid-Afrika hebben leren kennen. Ongeveer een maand geleden zijn ze naar Nederland verhuisd, voornamelijk voor de twee dochtertjes die ze hebben, Sharisa en Joelle.

Het was bijzonder om ze weer terug te zien. Mirjam heeft een voorlopige baan gevonden, uiteindelijk hoopt ze weer als juf aan de slag te kunnen. Abe mag het komende half jaar niet werken totdat zijn visum in orde is.
Ze wonen voorlopig op een prachtig plekje aan de Maas in Hendrik Ido Ambacht in een huis dat binnen een paar jaar gesloopt zal worden.

Het was leuk om te praten over Zuid-Afrika en de mensen die we daar ontmoet hebben. Natuurlijk hebben wij ook over onze plannen verteld om komende zomer terug te gaan naar Zuid-Afrika. Abe en Mirjam reageerden enthousiast en hebben ons met hun verhalen weer verder geïnspireerd en geënthousiasmeerd. Ze hebben contacten met mensen die meehelpen aan ontwikkelingswerk in de omgeving waar wij ook naar toe zullen gaan. Omdat we naast de school ons ook willen inzetten voor projecten die nog wat minder goed op de rails staan, is het voor ons super dat Abe en Mirjam ons weer in contact kunnen brengen met ander werk dat gedaan wordt in de omgeving van Wakkerstroom.

Binnenkort hopen we Abe en Mirjam en de kids hier in Spakenburg te ontvangen. Abe wil erg graag de klederdracht proberen, dus daar gaan we ons best voor doen. Ook kunnen we dan samen met onze groep een toerustingavond hebben waarop we ons samen weer verder gaan voorbereiden op ons verblijf in Zuid-Afrika en waarop Abe ons mooi alvast wat Afrikaans kan leren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.