Zambia en 1 nov in het PAND

Uit de verschillende projecten waar we contact mee hebben gehad en waar we in december naar toe zouden kunnen gaan, hebben we als groep een keuze gemaakt! We gaan naar Lusaka in Zambia!

Toen Henk en Linda de eerste keer naar Zuid-Afrika gingen, hadden ze een laptop gesponsord gekregen van AJB om de website en de administratie bij te kunnen houden. Toen ze weg gingen uit Zuid-Afrika zochten ze een geschikte plek voor de laptop. Marco (de eerste contactpersoon in ZA en voorzitter van een organisatie die voor gehandicapte kinderen zorgt in een sloppenwijk in Kaapstad) heeft Henk en Linda toen in contact gebracht met Cedrick. Cedrick komt uit Zambia, maar is naar Zuid-Afrika gekomen waar hij een baantje heeft gevonden als beveiliger en waar hij theologie is gaan studeren. Uiteindelijk wil hij terug gaan naar Zambia om onder zijn eigen volk te gaan werken. Cedrick moest de opdrachten voor zijn studie digitaal inleveren, daarom was hij erg blij met de laptop van AJB.

Toen we Marco vertelden dat we op zoek waren naar een nieuwe bestemming voor een werkvakantie, vertelde Marco dat hij graag zijn project met gehandicapte kinderen uit zou breiden naar Zambia. Hij kent daar een vrouw die ook met gehandicapte kinderen werkt, met wie hij graag zou willen samenwerken. Cedrick gaat in december naar Zambia om zijn familie te bezoeken.

Cedrick en Marco samen gaan nu voor ons een programma maken voor onze tijd in Zambia. We gaan dan werken met kinderen en we gaan licht onderhoudswerk doen. Ook gaan we met Marco de vrouw bezoeken die met gehandicapte kinderen werkt. We zijn erg blij dat Cedrick en Marco ons helpen invulling te geven aan onze reis. Cedrick is zambiaan en kent de mensen, het land en de organisaties.

Op dit moment is er nog plek in onze groep! Heb je interesse; zondagavond komen we weer bij elkaar.

Donderdag 1 november willen we als Werkvakantie Wakkerstroom graag nog een presentatie geven over het werk dat we afgelopen zomer dankzij uw hulp hebben mogen doen in Zuid-Afrika. Ook hopen Henk en Linda en de deelnemers aan Werkvakantie Zambia dan wat te vertellen over de reis in december. De presentatie zal zijn op donderdag 1 november van 19.30 tot ongeveer 21.00u in het PAND onder het genot van een drankje. U bent daar van harte welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.