Voetballes, afscheid, op visite, klasje, wijn proeven

Henk is samen met de zwitser Silvan (hij was hier voor een week of 3) begonnen met zijn voetballessen. Ook is hij begonnen met de computerlessen. Helaas werkte het netwerk niet, dus konden de kinderen niet inloggen. Maar dit maakte niet zoveel uit, aangezien het tegelijk ingedrukt houden van Ctrl, Alt en Delete en het intypen van de eigen naam moeilijk genoeg was voor de eerste les.

Pizza voor Silvan’s afscheid. (Henk’s idee natuurlijk)

Sharon, een leerling van de school, had Tabea en mij uitgenodigd om zondag op haar farm te komen kijken. Maar omdat het hek dicht zat gingen we naar een oom en tante van haar in de gekleurde wijk van Robertson.

De oom vertelde dat hij eerst ook op de farm had gewerkt maar dat hij daar maar weinig betaald kreeg. Omdat hij ander werk wou gaan doen moest hij uit zijn huis op de wijnboerderij weg en heeft hij een tijdje in een sloppenwijk gewoond. Hij is fruit gaan verkopen op een markt in Kaapstad. Nu woont hij in een mooi huis en hij vertelde dat zijn dochter ervan droomt om een dokter te worden en dat hij haar graag de gelegenheid wil geven om te gaan studeren. Ook vertelde hij, terwijl er thee en cake voor ons werd gebracht, dat in de tijd van de apartheid blanke mensen nooit zijn huis binnen gekomen zouden zijn om hem te bezoeken, maar dat hij blij is dat Zuid-Afrika langzaam aan het veranderen is. Omdat we graag voor het donker werd de wijk weer uit wilden zijn, zijn we niet zo lang gebleven. Maar toen we vertrokken vertelde de oom nog dat we nog maar eens moesten komen en dat hij dan zijn buren en familie zou uitnodigen voor een braai.

Henk legt de eerste contacten met Zuid-Afrikaanse brandweerlieden die een demonstratie komen geven op de school, hopende dat hij volgend jaar terug mag voor een lief klusje.

‘Mijn’ lokaaltje zoals het er nu uitziet. Het is erg fijn dat ik nu een eigen plek heb om te werken! Er is geen elektriciteit, maar ik heb 2 boxjes waarop ik via mijn mp3 een muziekje kan aanzetten. In het kastje dat ik samen met de kinderen gemaakt heb kan ik mijn knutsel- en leermaterialen kwijt.

Op een marktje heb ik kussens gekocht, zodat we een gezellig voorlees-hoekje hebben.

Christoline en Jesmine maken bloemen van papier.

De jongens maken ‘karretjies’.

Goed gedaan, Eldine!

Gisteren, maandagmiddag, zijn we wijn wezen proeven op een farm ter gelegenheid van het afscheid van Tabea. Zij is hier tegelijk met ons gekomen en is vandaag vertrokken. Naast Henk zit Martin-John, een zoon van aunty Annum. Wij verblijven in zijn kamer. Naast Martin-John zit Thomas, een vrijwilliger uit Duitsland die hier tot november blijft. Hij helpt Henk met zijn klussen en helpt de kinderen met wiskunde. Rechts zit Anne, ook uit Duitsland, zij blijft hier tot volgende week vrijdag en doet vrijwilligerswerk als klasse-assistent. Naast Anna zit Tabea.

Het gaat nog steeds erg goed met ons. We zijn blij dat we de stap genomen hebben om dit werk te gaan doen.

Liefs,
Henk & Linda

3 gedachten over “Voetballes, afscheid, op visite, klasje, wijn proeven

 1. Hey Linda Maria Halleluja van de Geest-Schreuder en Henk…

  Wat ziet je lokaaltje er super gezellig uit! Leuk met die kussens! Lijkt me een heerlijk plekje!
  Het is super leuk om zo met jullie mee te lezen!

  Liefs Janneke

 2. hallo Henk en Linda,
  ik zit ook zo nu en dan eens op jullie site te kijken. Wat fijn dat het zo goed gaat met jullie.
  En wat een ervaring. Ja het zou mooi zijn als jullie werk kan worden voortgezet, zeker nu je merkt dat de kinderen vorderingen maken. Het ziet er ook heel gezellig uit allemaal.
  We willen jullie nog een heel goede tijd toewensen, en bovenal Gods zegen op jullie werk daar.

  hart groeten uit Zwijndrecht van Gerard en Cocky de Groot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.