Virmz en onze eerste bijeenkomst

In Zuid-Afrika hebben we via Jeugd met een Opdracht veel leuke, inspirerende, nieuwe mensen ontmoet. Virmz is één van hen. Hij komt uit de Filipijnen, maar woont al ruim 10 jaar in Kaapstad. Hij heeft een bruisend geloof en zijn passie is om ook andere mensen enthousiast te maken. Hij heeft al heel wat teams begeleid op ‘outreaches’. Ze gaan dan vrijwilligerswerk doen, maar ook over Jezus vertellen.

Virmz is nu een paar dagen in Nederland en vanacht logeerde hij bij ons. Volgende maand gaat hij een cursus doen om een diploma te halen als reisleider. Op die manier kan hij makkelijker landen als China inkomen onder het mom van het leiden van een reis voor toeristen.

Gisteravond hadden we ook zeven enthousiaste jonge mensen op de bank die interesse hebben in onze reis in december. Op dit moment zijn we op zoek naar een geschikte plek waar we iets kunnen betekenen voor kinderen en waar we ook praktisch kunnen helpen. We denken aan verschillende projecten in (Zuid-)Afrika, maar Virmz heeft ons ook al uitgenodigd in de Filipijnen.

Op de twee scholen bij Wakkerstroom hebben we in onze afgelopen twee reizen gedaan wat we daar op dit moment kunnen doen en daar is nu geen directe hulpvraag voor ons meer. We hopen door contact te hebben met verschillende mensen van Jeugd met een Opdracht snel een geschikte plek te vinden.

Zou jij je kerstvakantie wel willen geven voor mensen die leven in achtergestelde situaties en op die manier zelf ook een hele gave ervaring willen opdoen? Er is op dit moment nog plek in onze groep!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.