Tandenborstels en Tandpasta

Toen wij net in Zuid-Afrika waren, maakten we een begrafenis mee van een jong meisje. Later begrepen we pas waar ze aan was overleden: ze had kiezen die helemaal waren doorgerot.

In Zuid-Afrika kunnen de mensen zonder verzekering naar een staatstandarts gaan. Ze kunnen daar geen afspraak maken, dus moeten ze ’s morgens er zo vroeg mogelijk heen en dan hopen dat ze aan de beurt komen. Je moet dan wel vervoer hebben om bij de tandarts te kunnen komen. Deze tandarts zal zeker geen gaatjes vullen, maar aangetaste tanden en kiezen eruit trekken.

De gezinnen van Wakkerstroom wonen bij de wijnvelden op het platteland. Ze hebben geen  vervoer om naar de tandarts te gaan. Bovendien maken ze lange werkdagen.

Als wij weer in Zuid-Afrika zijn willen we graag een voorlichting geven over hoe belangrijk het is om je tanden te poetsen en om een klein deel van het loon te gebruiken om tandpasta te kopen. We zullen dan ook tandenborstels en tandpasta uitdelen.

Graag bedanken we Etos van Twillert voor het sponsoren hiervan.

Een gedachte over “Tandenborstels en Tandpasta

  1. Ik hoop dat ik op deze manier een klein steentje kan bijdragen om situaties zoals jullie in het verslag schreven te kunnen voorkomen! Succes met jullie grootse inzet daar én natuurlijk héél graag gedaan!!!!
    Groetjes, Harry van Twillert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.