Missionary life

‘Missionary’ dat schrijf ik tegenwoordig op als ik bij de dokter of tandarts mijn beroep moet invullen. In dienst van Youth With A Mission…

We wonen al ruim een half jaar in Zuid-Afrika als ‘missionaries’! Ik vind het woord missionary een mooi woord. We hebben van Jezus een opdracht gekregen, net als alle andere christenen. En onze roeping heeft ervoor gezorgd dat we in Zuid-Afrika, in 7de Laan aan de slag zijn gegaan. Doordat we financieel en met gebed ondersteund worden door veel mensen in Nederland zijn we ook afgevaardigden.

Henk is te laat en ik sta met mijn tas bij de deur te wachten en voel mezelf met elke minuut bozer worden. Onze korte ontmoeting is niet bepaald gezellig. Later vraag ik mezelf af wat nou eigenlijk het verschil is tussen een (fulltime) missionary en een ander. Zou ik niet een stuk geduldiger moeten zijn? Een stuk heiliger moeten leven? Meer een voorbeeld moeten zijn? 🙂 Gelukkig is de Bijbel er duidelijk over; niemand is beter dan een ander. We kunnen allemaal niet zonder een nieuwe kans elke dag. (Ik met mijn ongeduld niet, en Henk met zijn te laat komen niet ;-))

2dc4c2b3-4d53-4888-b45a-94593f2a2b97Nu we hier een half jaar aan het werk zijn kun je jezelf afvragen of we al iets hebben kunnen betekenen. Of we al een verschil hebben gemaakt. Gelukkig zijn we hier niet alleen bezig. We werken echt in teamverband. En als team hebben we al mooie dingen mogen zien gebeuren! Ondanks dat veel mensen in 7de Laan verstrikt zitten in verslavingen en slechte gewoontes zien we kleine stapjes vooruit die het onze (en jullie) investering helemaal waard maken en waaraan we mogen zien dat God ons gebruikt om zijn licht te laten schijnen! Zoals een kind dat letterlijk zijn leven aan de duivel had gegeven, maar nu Jezus liefde leert kennen. Een ander kind dat toch weer terug naar school gaat. Een moeder die ontdekt dat het veel beter werkt en fijner is om niet direct te gaan schreeuwen, maar om naar haar kinderen te luisteren. Een jonge vader die door zijn drugsverslaving zijn gezin heeft verloren, maar nu succesvol een afkickprogramma volgt en zich heeft laten dopen! Dat zijn hele mooie dingen. Ikzelf geniet ervan om te zien dat ik relaties met de kinderen van 7de Laan aan het opbouwen ben. Een meisje dat bijna niet praat stelt zichzelf steeds wat meer open. Wat is het gaaf als ik een verschil mag maken in hun leven!

Gedoopt! Feest in 7de Laan!
Gedoopt! Feest in 7de Laan! “Gaan dan na al die nasies toe en maak die mense my dissipels: doop hulle in die Naam van die Vader en die Seun en die Heilige Gees, en leer hulle om alles te onderhou wat Ek julle beveel het. En onthou: Ek is by julle al die dae tot die voleinding van die wêreld.”

Henk zijn ouders en tante Roelie zijn op dit moment onderweg naar ons en vanavond komen ze aan in Kaapstad! We kijken uit naar drie weken samen. Ze kunnen het huisje van onze overbuurvrouw huren, dus ze zitten heerlijk dichtbij. We zijn de tuin gezellig aan het maken voor een lange en hete zomer. Door de droogte mogen we de planten geen water geven, dus we gooien zoveel mogelijk douche- en afwaswater in de tuin. Helaas word ik, Linda, nogal lastig gevallen door muggen, hopelijk kunnen we daar nog wat op vinden. De muggen hier zie en hoor je niet. Het kunnen ook gedeeltelijk zandvlooibijten zijn, want zandvlooien zijn er veel in 7de Laan.

DSC_0121Voor Micha is het natuurlijk ook super leuk dat opa en oma en tante Roelie hier zometeen zijn! Vanmiddag gaan we wel een intake doen bij een logopedist, omdat hij in zijn taalontwikkeling helaas achter loopt. Natuurlijk zijn hier door het reizen en de tweetalige omgeving wel verklaringen voor, maar het lijkt ons goed om niet te lang te wachten met ‘speech therapy’. Wellicht kunnen ze ons helpen om Micha een duwtje in de rug geven.

De zwangerschap verloopt ook goed! Vandaag ben ik 20 weken zwanger. En we verwachten een MEISJE! Ontzettend leuk.

De afgelopen weken waren wel druk. Henk heeft deel uitgemaakt van de tweeweekse YWAM DNA conferentie en aansluitend hebben we een week een Zambiaanse pastor op werkbezoek gehad. Het is gemakkelijk om je dan voortdurend voort te laten duwen door wat je nog moet doen en af moet krijgen. Met het bezoek van Henk’s ouders en tante Roelie kunnen we vast wel Micha een paar keer bij ze achter laten en ook lekker met zijn tweetjes op pad gaan om weer wat quality tijd in te halen. (Ze komen toch meer voor Micha dan voor ons 😉 )

Met ons werk gaat het ook voorspoedig. Ikzelf, Linda, geniet van het afterschool programma en van het ‘strengthening families program’, welke net is afgerond. We beginnen nu met het plannen van een Kerstfeest; als evangelisatieactie en om bestaande relaties te versterken. Van de week heb ik ook voor het eerst les gegeven in de DTS (de discipelschapstraining van Jeugd met een Opdracht); ik mocht vanuit mijn ervaring iets delen over ministry onder kinderen, ter voorbereiding van de outreach. Het was een erg leuke ervaring!

Website
Feestelijke afsluiting van het Strengthening Families Program

Henk is op dit moment bezig met het maken van een nieuwe opzet en planning voor de computercursus van volgend jaar. Het is het idee om deze nog verder te professionaliseren. Daarnaast begeleiden we allebei een DTS student. Dit is ook nieuw voor ons, maar leuk en waardevol om te doen.

Dat was even een van-alles-en-nog-wat-blog om een update geven van ons missionary life. Veel liefs uit Muizenberg, Kaapstad, ZUID-AFRIKA!

Micha en Henk bij het vliegerfestival in Muizenberg
Micha en Henk bij het vliegerfestival in Muizenberg

 

 

6 gedachten over “Missionary life

  1. Mooi om te lezen Linda! En veel plezier met de vakantiegangers! Xxx
    Idd lekker even samen op pad met Henk!
    Lekker gebruik van maken😁

  2. Super leuk weer om te lezen en blij dat het goed met jullie gaat. Geniet van de tijd met Wouterus, eef en tante roelie.

    Liefs Mark Woutera Wilco Ella en Sabien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.