Laatste dagen in Zambia

Over een paar uurtjes stappen we weer het vliegtuig in. Wat hebben we een mooie, gezegende tijd gehad! Hier nog een aantal foto’s van de laatste dagen. Bij het weeshuis hebben we nog een klein kledingproject gedaan. We hadden eerder namelijk al gezien dat de nood hiervoor hoog was. We hebben aan elk kind een set kleding kunnen geven.

Bij het weeshuis hebben we ook tandenborstels en tandpasta uitgedeeld en hier een les over gegeven.

Het afscheid nemen bij het weeshuis was bijzonder en ook best emotioneel. We weten niet of we deze kinderen ooit nog een keer zullen zien. We zullen zeker voor ze blijven bidden.

We zijn samen nog een keer de community ingegaan.

We hadden van familie veel babykleding meegekregen. We hebben dit bij een kindertehuis kunnen brengen waar ze, naast andere kinderen, dertien kleine baby’s hebben. Deze baby’s zijn al wees of zijn door hun ouders gedumpt. Meerdere kinderen waren zelfs achtergelaten op een begraafplaats. Het was een bijzonder, goed georganiseerd kindertehuis, waar we genoten hebben van het knuffelen van de kinderen. We mochten hier geen foto’s maken van de kinderen.

Bij het Immanuel centrum was de bouw ondertussen doorgegaan en werden we verrast door het mooie gebouw dat er stond!

Net als bij het weeshuis hebben we ook bij het Immanuel centrum nog een afscheidsmiddag gehad. Voor de levende stoelendans hadden we geen muziek meer, dus zongen Diane en Esmee enthousiast alle Nederlandse kinderliedjes die ze kennen. (Filmpje volgt als we terug zijn.)

Toen het begon te regenen konden we het nieuwe gebouw als shelter gebruiken! Het meegenomen Playmobil viel erg goed in de smaak!

We gaan nu nog even een pizza eten en dan afscheid nemen bij de familie waar we gewoond hebben. Tot morgen!

2 gedachten over “Laatste dagen in Zambia

  1. Super om al die mooie foto’s te zien. Ik heb jullie nieuwsgierig gevolgd de afgelopen weken en jullie hebben het weer fantastisch gedaan. Een hele rustige en gezegende terugreis gewenst en tot snel! Groetjes, Nadine

  2. Super om weer al jullie verslagen te lezen en de foto´s te zien. Het afscheid zal inderdaad vast moeilijk zijn geweest. Maar jullie mogen zeker trots zijn op wat jullie daar hebben gedaan. Alvast een hele fijne terugreis, en tot in Nederland!:)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.