Fairtrade koffie en meer

Op verzoek van velen, een stukje van Henk! 😉

Vandaag hebben we lekker weekend na weer een bijzondere week. Gisteren mochten we bij het inleveren van ons tweede boekverslag het boek op een creatieve manier presenteren door middel van een maquette. Linda had het boek ‘Daring to live on the edge’ gelezen – the adventure of faith and finances – van Loren Cunningham en ik zelf het boek ‘Finding friendship with God’ van Floyd McClung.

Vorige week sloten de lessen mooi aan bij mijn boek. We kregen namelijk drie dagen les over het vaderhart van God van een spreker uit de USA, zie zijn website jackkody.com. Jack vroeg ons; hoe zou je reageren als op een dag de bel ging en God (niet Jezus of de Heilige Geest, maar God!) bij je aan de deur stond? Het was bijzonder om van iedereen zijn of haar antwoord te horen. Dit zegt namelijk veel over het beeld wat je van God hebt.

Wat ik op dat moment bedacht; I would offer Him a cup of fairtrade coffee and if He would not tell me, I would ask why He is visiting me. De samenvatting van mijn boek kwam er voor mij op neer dat, net zoals bij relaties tussen mensen, het niet altijd makkelijk is om elkaar goed te verstaan, goed luisteren moet je oefenen. God wil dat wij Hem leren kennen. Dus tijd met Hem doorbrengen door de Bijbel te lezen en door gebed. Als je Hem leert kennen, wordt het makkelijker om naar Hem te luisteren. Dus vandaar het geweldige idee van mij om een “dien”blaadje met twee kopjes en een pot fairtrade koffie te presenteren, met als extra opmerking: Als je te vertrouwen bent in de kleine dingen, zal Hij je ook de grote dingen toevertrouwen. Ik geloof dat je in elk klein detail God kunt groot maken en dat het belangrijk is om tijd vrij te maken voor God, vandaar dit koffie voorbeeld.

Linda had een toekan gemaakt, haar favoriete vogel. Deze vogel symboliseerde de boodschap uit Mat 6: Jezus zegt: “Kijk naar de vogels, zij maken zich geen zorgen. Onze hemelse Vader zorgt voor hen”!

Coll

 

Afgelopen week was hier een groep studenten van een christelijke universiteit uit Orlanda. Samen zijn we het centrum van Mendoza in gegaan om in kleine groepjes mensen te benaderen om gebed aan te bieden en ons geloof te delen. Dat zijn wij niet gewend. De Amerikanen vroegen ons (zoals ik me herinner dat ook de Oegandezen vroegen) ‘Evangeliseren jullie thuis niet?’ Even behoorlijk uit de comfort-zone van ons klaslokaal! Veel mensen die op latere leeftijd christen worden, hebben het evangelie meerdere keren gehoord (volgens een zekere onderzoeker geloof ik 6/7 keer gemiddeld) voordat ze het als waarheid konden aannemen. We weten dat God het zaaigoed zal zegenen!

Gisteren kregen we goed onderwijs over community development, met veel voorbeelden uit eigen ervaring. YWAM zet zich in om in Jezus naam “transformation” in de buurt te brengen. Tijdens onze lessen werd er op de base een voetbal-clinic georganiseerd voor kerken uit de omgeving; hoe je met voetbal de jeugd kunt bereiken en dit in kunt zetten als middel om het evangelie te delen. Het blijft bijzonder om te zien hoeveel verschillende initiatieven er zijn op de plek waar wij onze training volgen.

Als afsluiter van de week hebben we als DTS groep de kwartfinale gekeken van de Copa America tussen ArgentiniĂ« en Venezuela. ArgentiniĂ« en Chile hebben zich allebei voor de halve finale geplaatst, dus de sfeer in de groep is uitermate goed de komende tijd. 🙂

2 gedachten over “Fairtrade koffie en meer

  1. Beste Henk, Linda en Micha, wat een bijzonder verhaal weer. Heel mooi om jullie te volgen en hiervan te leren. Veel zegen toegewenst voor jullie alle drie! Hartelijke groeten van Corry Zantema.

  2. Wat kan jij ook goed schrijven Henk. Duidelijk verhaal en gaaf om zo toch met jullie mee te kunnen leven. Liefs Mirjam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.