Expeditie Zambia

Zo gaat onze nieuwe reis heten: Expeditie Zambia!

We noemen deze reis geen werkvakantie omdat we, nog meer dan afgelopen zomer, vooral aan de slag gaan in Zambia. Natuurlijk gaan we ook de prachtige Victoria watervallen bekijken en waarschijnlijk gaan we ook wel op safari in een dierenpark, maar de nadruk ligt op het ondersteunen en bemoedigen van de mensen die we in Zambia gaan ontmoeten.

Cedrick is enthousiast bezig om een mooi programma voor ons samen te stellen. We hebben gisteren weer een nieuw bericht van hem gehad over de projecten waar we mee samen gaan werken. Dit zijn twee verschillende projecten; een weeshuis in de sloppenwijk Kabwata en Immanuel’s project. Dit laatste is een organisatie die zich voornamelijk richt op het verbeteren van de kwaliteit van de levens van kansarme kinderen met HIV/AIDS. Daarnaast hebben ze bijvoorbeeld ook een microkredietprogramma voor vrouwen zodat zij hun eigen inkomsten kunnen verdienen.

Naast deze twee projecten gaan we samenwerken met de kerk waar Cedrick contact mee heeft. We sluiten dus bij verschillende projecten aan. We willen graag met ons verblijf in Zambia (financiele) ondersteuning bieden aan deze lopende projecten en de mensen bemoedigen. In het weeshuis willen we de kinderen vooral laten merken dat ze waardevol zijn en een geliefd kind van God. Iets praktisch wat we misschien gaan doen in het weeshuis is het opknappen van de slaapkamers van de kinderen, bijvoorbeeld door het maken van leuke muurschilderingen.

Cedrick probeert voor ons te regelen dat we ook een gedeelte van onze reis bij mensen in huis wonen. Op die manier kunnen we echt ervaren hoe de zambianen leven en kunnen we een stukje van hun cultuur leren kennen.

We zijn nu een groep van 8 jongeren. Daarnaast zijn er helaas een aantal geinteresseerden afgevallen doordat ze geen vrij konden krijgen, of doordat de kosten van de reis toch een probleem waren. We willen met een groep van maximaal 10 personen gaan. Heb je misschien interesse in de reis, neem dan snel contact met ons op!

Donderdag 1 november geven we een presentatie van 19.30 tot ongeveer 21.00u in het PAND. Deze presentatie is voor alle familie, vrienden, sponsoren en geinteresseerden in onze reizen. We zullen terug koppelen wat we afgelopen zomer hebben kunnen betekenen (met het sponsorgeld) en we zullen vertellen over onze nieuwe reis in december. We zouden het leuk vinden als je komt!

Een gedachte over “Expeditie Zambia

  1. ik vint dat arme mensen het fijn moeten hebben ook al komen er vluchtelingen ze hebben nks! help deze mensen om hun leefomstandigheden op orde te krijgen help deze mensen en steun ze xx thanks

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.