Einde van de theorie fase in zicht

Over ongeveer twee weken gaan we de eerste, theorie fase van de DTS afsluiten. Het is dan tijd om aan het tweede deel van de DTS te beginnen; de outreach! Ik vind het best lastig om samen te vatten hoe het eerste deel van de DTS voor ons was. Tegen de tijd dat we terug komen in Nederland, hebben we vast de tijd gehad om onze verhalen woorden te geven. In ieder geval zijn we erg dankbaar voor ons verblijf op de base in Mendoza. Het was een bijzondere tijd en we konden groeien in onze relatie met de Vader.

Voor het tweede deel van de DTS zijn de plannen om over twee weken naar Costa Rica en Honduras te gaan! Op Costa Rica sluiten we weer aan bij een YWAM base, waar op dit moment een ‘2nd level’ school loopt over community development. Wij zullen aansluiten bij een aantal lessen en activiteiten van deze school. (Gaaf!) Na zo’n tien dagen reizen we door naar Honduras. In Honduras worden we opgevangen door een jong koppel met twee kinderen die op Honduras voor YWAM aan het pionieren zijn. Ze wonen er al enkele jaren en ze hebben al veel teams ontvangen, maar er is nog geen base/YWAM vestiging. Wij zullen betrokken zijn bij verschillende ministries.

Gisteren kregen we de bevestiging dat we naar Costa Rica gaan. Voor mij, Linda, is het best lastig om telkens zo kort van tevoren te horen te krijgen wat er gaat gebeuren. Het vorige bericht schreef ik ook hierover, op dat moment met een lach, maar soms word ik er echt wel even zat van. Lestijden en weekenddagen wisselen soms op het laatste moment. Het weekeinde van het vorige bericht ging uiteindelijk niet door. Waarschijnlijk wordt de (onbekende) activiteit wel alsnog in deze laatste twee weken ingepland.  Gelukkig heb ik bijna-altijd-relaxte Henk aan mijn zijde, die me af en toe een beetje kan kalmeren. Ik probeer te werken aan mijn (on)geduld en je kan verwachten dat als je bidt om geduld dat er situaties komen waarin je je geduld kunt gaan oefenen. 😉 Be careful what you pray for.

Het is nu nog wachten tot iedereen van onze school zijn financiën voor de outreach op orde heeft. Wij Europeanen zijn de enigen die dit vantevoren begroot hadden, of, die hierin niet tot het laatste moment op God durven te vertrouwen. 😉

Hopelijk (voor mijn Europese planning drang) kunnen we dan snel de vliegtickets boeken.

 

 

6 gedachten over “Einde van de theorie fase in zicht

 1. Beste Henk en Linda,
  Wat mooi om jullie te kunnen volgen. Veel succes straks in Costa Rica en veel sterkte met het geduld hebben. Diep respect voor jullie allebei! Leuk filmpje van Henk en Micha! Wat een leuk ventje! Veel zegen gewenst! Hartelijke groeten van Corry Zantema

  1. Gaaf dat jullie (na Costa Rica?) ook naar Honduras gaan. Weet je al welke plaatsen/streken jullie gaan bezoeken?
   Een ZOA team is lang betrokken geweest bij een medisch project in Puerta Lempira, La Mosquitia, provincie Gracias a Dios. Een indrukwekkend en moerrassige regio (waar het veel kan regenen) met mangrovewouden en kokostrees. De schepping is als die van Genesis 1 als je er ook voor hebt. De hoofdstad Tegucicalpa en de tweede stad San Predo de Sula is van andere orde. Veel criminaliteit.
   Ik heb in La Mosquitia ooit een documentaire gemaakt, is op Ned 2 TV uitgezonden. Ik hoor graag van jullie. Blijf gezond en zegen gewenst!

 2. Beste Linda en Henk,

  Bijzonder zo met jullie mee te mogen reizen en te lezen welke ‘hobbels en uitdagingen’ er zoals op jullie pad komen. Jullie beleven wat en dat moet wellicht eerst een halve meter (van hoofd naar hart) zakken. Je moet het ook maar even verwerken allemaal. Sterkte en zegen daarbij van harte toegewenst! We kijken uit naar ’t vervolg van jullie reis. We leven en bidden met jullie mee. Hij trekt met jullie mee. Onder jullie Zijn eeuwige armen! (Deut. 33:27)

 3. Lieve Henk en Linda, best pittig allemaal en dan ook nog zorgen voor jullie kleine mannetje, wat een dreumes, we hopen dat jullie kunnen wennen op de nieuwe locatie, sterkte met het afscheid hier en God geeft jullie de moed en kracht en … Geduld is een schone zaak, maar dit is een goede leerschool, veel liefs van ons hasta la vista

 4. Ha Henk en Linda,
  Weer een nieuwe stap, spannend! Hopelijk lukt het alles op tijd te regelen voor Costa Rica en Honduras. Ik ben benieuwd wat jullie daar tegen gaan komen en hoop dat jullie daar een goede tijd tegemoet gaan!
  Hartelijke groet,
  Henrieke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.