Een nieuwe reis!

Nadat we ons zoontje Micha hebben gekregen, dachten we dat het over zou zijn met de reizen die we gemaakt hebben in het kader van zending en ontwikkelingswerk. Maar afgelopen oktober kregen we toch weer de kans om twee weken te werken onder de vluchtelingen op Lesbos. Het was een bijzondere tijd en heel fijn om dit als gezin te kunnen doen. Omdat het ook met Micha zo goed gegaan is, hebben we besloten om ons te gaan oriënteren of we weer voor een wat langere tijd onze talenten kunnen inzetten op plekken waar de nood hoog is.

Jeugd met een Opdracht
We hebben gesprekken gevoerd met diverse organisaties en mensen en daarna besloten om een discipelschapstraining te gaan doen via Jeugd met een Opdracht (JmeO) in Mendoza in Argentinië.

We kennen JmeO van onze tijd in Zuid-Afrika en we hebben in 2014 meegedraaid in een zomerprogramma. JmeO is een wereldwijde organisatie met als motto: God kennen en Hem bekend maken!

We vertrekken op 20 april. De eerste drie maanden zullen we in Mendoza vooral bezig zijn met onderwijs uit de Bijbel en korte ‘outreaches’ naar bijvoorbeeld de daklozen in de stad.

De ‘base’ van JmeO is gebouwd in een achterstandswijk met veel sociale problemen. Op dit moment is JmeO bezig met de bouw van een buurthuis, om vanuit daar relaties op te bouwen met de families. In de toekomst kunnen in het gebouw allerlei activiteiten plaats vinden, zoals bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding en voorlichting over hygiëne en huiselijk geweld.

Outreach
Na drie maanden theorie in Mendoza gaan we wat we geleerd hebben in de praktijk brengen, vanuit een andere base van JmeO in één van de omringende landen of in Argentinië zelf. Deze outreach fase duurt twee maanden.

Voor onze terugreis naar Nederland hebben we nog twee weken de tijd om nog een ander project van JmeO te bezoeken in Peru. We hebben contact met een stel uit Spakenburg dat op dit project is gaan werken.

Blog
Op deze website willen we graag een blog bij houden, om te vertellen hoe het met ons gaat en wat we mee maken. Graag willen we ook anderen inspireren die overwegen om in de toekomst iets soortgelijks te gaan doen. Ook vinden we het fijn als er voor ons gebeden wordt. We hebben onze banen opgezegd en we kijken uit naar wat dit ons gaat brengen en hoe God ons verder zal leiden.

2 gedachten over “Een nieuwe reis!

  1. Henk en Linda wat een bijzonder gedurfd avontuur gaan jullie beleven met jullie zoon! God’s zegen bij dit alles toegewenst!
    Groetjes, Henriette & Kees – Myrthe Bos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.