Derby in Zuid-Afrika

Vorige week vond er een derby plaats op de school in Wakkerstroom, Zuid-Afrika. Dankzij de Spakenburgse voetbalverenigingen kon er in heuse voetbal tenues gespeeld worden.

Nadat ’s morgens de laatste examens waren afgenomen, was er in de middag tijd voor dit grootse event. Na het selecteren van de teams en het aanmeten van de rode en blauwe tenues werden er eerst profesionele foto’s gemaakt.

Na het vriendschappelijk schudden van de handen kon er om 13.00 uur worden afgetrapt.

Onder toeschouwing van vele andere leerlingen en het team onderwijzers werd er direct behoorlijk pittig van start gegaan. De selectie uit de hoogste klassen wilde graag scoren en dit resulteerde in veel aanvallen en kansen aan beide zijden van het veld.

Na 25 minuten moest er wel gepauzeerd worden. Niet omdat het te warm was, maar omdat de bal over het 3 meter hoge hek was geschoten. Er moest snel worden gehandeld omdat de bal in het kanaaltje voor de omliggende wijngaarden was beland. Uiteindelijk werd de keeper, die schoenen aanhad, aangewezen om via een ladder over het prikkeldraad te moeten springen.

Gelukkig kon hij zonder blessures na de rust weer het veld op. Met de brilstand op het scorebord werd aan de tweede helft begonnen. Hierin werd er dan eindelijk in de 40e minuut gescoord. Na een handsbal van het blauwe team, werd een hard genomen penalty door de keeper van blauwe zijde gestopt. In de counter werd een schot op het rode doel gekeerd door de paal. Hierna was het de beurt aan het rode team om te counteren en een relatief simpel schot ging door de benen van de blauwe keeper.
Groot feest voor de rode Bafana Bafana!

In de laatste tien minuten werd er gezocht naar een gelijkmaker maar het nog redelijk onervaren rode team hield de boel achterin netjes op slot.

Om 14.00 uur werd er afgefloten met een eindstand van 1-0.
Voor de school was het een middag om niet te snel te vergeten.
De volgende stap is om de omliggende scholen uit te nodigen voor een toernooi!

Een gedachte over “Derby in Zuid-Afrika

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.