De Schoolbus is er!

Toen we in Zuid-Afrika waren is er veel geld op het rekeningnummer voor ons werk binnen gekomen. Met  dit geld konden we ontzettend veel doen; zie ook de pagina Help Helpen. Een wens die er vanaf het begin was, was om de school een bus te geven. De kinderen werden elke dag met taxibusjes naar de school gebracht. Dit was duur voor de school. Bovendien waren er maar twee taxibusjes waardoor de kinderen lang moesten wachten. Vervolgens werden deze busjes volgepropt waardoor regelmatig onveilige situaties ontstonden. Ook zou een bus kunnen worden ingezet voor de dinsdag- en vrijdagavond bijeenkomsten op de school, zodat er meer mensen kunnen komen.

Toen het geld voor een tweedehands bus eenmaal bij elkaar was, hebben we in overleg met de diaconie van Spakenburg Noord besloten om door te sparen voor een nieuwe bus. En ook dat geld is er gekomen!
Vervolgens waren er nog best wat lastige punten om op te lossen. Zo moest er natuurlijk een goede en passende verzekering voor de bus geregeld worden. Ook hebben we gezocht naar een betrouwbare organisatie in Zuid-Afrika die eigenaar kon worden van de bus. Dit omdat, als we de bus gewoon aan de school zouden geven, de overheid ook zou kunnen besluiten om de bus ergens anders voor te gebruiken. Vervolgens zijn er allerlei afspraken rondom het onderhouden van de bus en waar de bus voor gebruikt mag worden vastgelegd in een contract.
Nu is alles geregeld en is de bus in gebruik genomen. We danken God en iedereen die hieraan heeft bijgedragen.
Komende zomer hopen we de bus met eigen ogen te zien en met de bus een leuke dag uit te organiseren voor de kinderen. Zie ook de Bunschoter van vandaag voor een mooi artikel over de komst van de bus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.