Armbandjes en Tandpasta

In Oeganda gaan we op twee scholen aan de slag. We bereiden een programmaatje voor met Bijbelverhalen, knutselwerkjes, liedjes en spelletjes. Op beide scholen willen we op onze laatste dag daar de kinderen een speciale, lekkere maaltijd geven. Ook willen we dan elk kind een tasje geven met een leuk cadeautje en met wat nuttige spulletjes zoals zeep en schoolspullen.

Mevrouw Kerpel uit Nijkerk (de moeder van Linda’s moeder) heeft deze leuke armbandjes gemaakt die we aan de meisjes kunnen uitdelen. Die felle kleurtjes zullen prachtig staan op hun donkere huid! Leuk om in Oeganda uit te delen en makkelijk om mee te nemen!

 

Het is voor de kinderen die we zullen ontmoeten extra belangrijk om goed voor hun tanden te zorgen, omdat ze niet altijd de mogelijkheden (bijvoorbeeld vervoer) hebben om naar een staatstandarts te gaan. Bovendien zullen daar tanden of kiezen direct getrokken worden, in plaats van te worden gerepareerd.

Henk en Linda hebben in Zuid-Afrika zelfs een begrafenis meegemaakt van een meisje dat waarschijnlijk was overleden aan compleet doorgerotte tanden. Daarom willen we op beide scholen de kinderen ook een les geven over tanden poetsen. Etos van Twillert in Bunschoten sponsort deze actie door ons gratis tandpasta en tandenborstels mee te geven voor 50 kinderen!

Vind jij het leuk om ook bij te dragen aan ons werk in Oeganda? We hebben nog voldoende ruimte in onze bagage om dingen vanuit Nederland mee te nemen. Voor de cadeautasjes zouden we de volgende spulletjes mee kunnen nemen:

– Sterk kwaliteitsspeelgoed, zoals Playmobil
– Kleine knuffeltjes of sterke speelgoedautootjes
– Kinderkleding, bijvoorbeeld t-shirts of broeken/rokjes met elastiek
– Schoolspulletjes, zoals pennen, potloden, puntenslijpers

Dit alles moet wel (zo goed als) nieuw zijn. Leuk als je op deze manier wilt bijdragen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.