Afscheid

We zijn nu echt aan het afscheid nemen hier; dinsdagavond in de kerkbijeenkomst op de school, donderdag hadden we een Bye Bye Braai voor alle mensen die we hier (buiten de school) hebben leren kennen, vrijdag hadden de leraren lekkere dingen meegebracht voor ons in de pauze en vrijdagavond hebben we afscheid genomen van de jongeren die naar de jeugdbijeenkomst komen. Maandag heb ik een afscheidsfeestje voor mijn kinderen en dinsdag gaan we er dan echt vandoor!

Ik zal de kinderen zeker erg missen. Mijn special needs hebben het nu veel over ons vertrek. Ze hebben geen idee wanneer het dinsdag is, dus ze vragen steeds wanneer ik weg ga. Ik krijg dan ook vragen over of ik zelf naar huis zal rijden en of ik zal huilen en of het vliegtuig me bij de school zal ophalen en waarom ik eigenlijk niet blijf. Een aantal kinderen hebben gezegd dat ze met me mee willen. Ik antwoord dan dat dat niet kan omdat hun moeder hun dan vreselijk zal missen, maar het trieste is dat ik betwijfel of dit wel zo is bij sommige kinderen. Van de week vertelde een meisje me nog dat haar vader haar elke dag slaat en dat haar moeder dat toelaat. Ze gelooft niet dat haar ouders van haar houden. 

Ik vind het moeilijk om de kinderen achter te laten. Wat wel heel fijn is, is dat de directrice van de school voorlopig met de special needs gaat werken. Zij moet namelijk ook een lesgevende taak binnen de school vervullen. Ze zal niet zoveel tijd aan de kinderen kunnen besteden als ik heb gedaan, maar het betekent in ieder geval dat de kinderen zich straks niet alleen maar weer zitten te vervelen. Ook probeer ik de leraren van de special needs achter te laten met een dikke map met opdrachten die de kinderen zelf in de les kunnen maken.

Op dit moment genieten we nog even van het mooie weer en maandag en dinsdag maken we er nog twee leuke dagen van op de school. Woensdag komen we dan thuis bij onze familie en vrienden met een prachtige ervaring rijker!

Leuke afscheidsbriefjes (klik voor vergroting)

5 gedachten over “Afscheid

 1. Hi there!

  Wat gaat de tijd snel zeg… Leuk om zo af en toe eens op deze site te kijken hoe het jullie vergaat. Sterkte met het afscheid nemen en een goede reis terug. Tot snel!

  Groet en Gods zegen toegewenst,

  Larry

 2. Lieve Linda en Henk,

  Succes met afscheid nemen, hartelijke groeten ook van mij voor de kinderen daar! Moeilijk om ze weer te laten gaan, maar mooi om te zien wat jullie hebben kunnen doen!
  Ik kijk alweer erg naar jullie uit, hele goede reis alvast en tot snel!
  Liefs,
  Hilde
  Ook de hartelijke groeten van Peter!!

 3. Dag Henk en Linda,

  Even 5 minuten geen klachten, dus even op de site kijken.

  Het zit er al weer op voor jullie daar, wat gaat de tijd snel.

  Nog twee dagen en dan weer terug naar het mooie spakenburg.
  Ik wil jullie sterkte toewensen bij het afscheid nemen van de kinderen, en hele goede terugreis gewenst.

  Ik zie jullie van de week!!

  Groet,

  Vanaf de VEBO.
  Aart-wim.

  En natuurlijk ook van Esther,Jordy en Esmee!!!!!

 4. Hoi Henk en Linda,

  Het lijkt mij niet makkelijk om daar afscheid te nemen na zo’n intensieve periode. Echt lieve bedankbriefjes hebben jullie gekregen. Daaruit blijkt wel hoe veel ze jullie waarderen.
  Ik wens jullie en goede terugreis toe en tot ziens!

  groetjes Arina

 5. Hoi Henk en Linda,

  Veel sterkte met afscheid nemen en een goede terug reis naar huis!

  Wij zien jullie gauw deze week!

  Groetjes Jasper en Roeline, Lotte en Noa.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.