Projectweek Groenhorst College

Dit is een foto van een van mijn leerlingen voor het huisje waar ze woont.

Het volgende filmpje is gemaakt in de pauze. De kinderen krijgen elke dag een maaltijd op de school.
Vandaag krijgen ze een broodje en een appel. Jullie hebben misschien liever een broodje kroket, maar hier zijn veel kinderen blij met alles wat ze krijgen.

De kinderen hebben geen of weinig speelgoed,
maar de meisjes hier houden erg van springtouwen en ze zijn er ook behoorlijk goed in.
De jongens spelen vaak een potje voetbal in de pauze.

In Zuid-Afrika dragen de kinderen schooluniformen op school, maar in de filmpjes kon je zien dat sommige kinderen andere kleding dragen. Hun ouders kunnen de schoolkleding niet betalen. Ook zie je veel kinderen die op blote voeten lopen, omdat hun schoenen kapot zijn gegaan en hun ouders geen nieuwe voor ze kunnen kopen.

In deze projectweek zullen jullie ook geld inzamelen voor de kinderen van deze school in Zuid-Afrika. Dit is super want van het geld dat jullie gaan inzamelen kunnen we voor aantal kinderen kleding en schoenen gaan kopen!


Een paar prijzen:
Broek €5,80     Blouse €3,70     Trui €6,30     Sokken €0,95     Schoenen €8,80

Ik hoop dat we straks veel kinderen blij kunnen maken met kleding of schoenen! En ik wens jullie natuurlijk een hele leuke projectweek toe waarin jullie veel gaan leren over het mooie land Zuid-Afrika!

Een gedachte over “Projectweek Groenhorst College

  1. Hai Henk en Linda,

    Helemaal uit het koude en witte Nederland heel veel lovende woorden voor jullie. De leerlingen hebben heel leuk gereageerd op de startlessen vanochtend. Super duidelijk en helder voor iedereen.

    We hebben al een paar leelringen gehad met ideeën voor donderdag tijdens de inloop. Vanavond zijn er nog uitnodigingen aan ouders meegegeven voor donderdag. We houden jullie op de hoogte.

    Groetjes en een dikke dank-u-wel knuffel
    Ans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.