Donderdag vertrekdag

Donderdag vertrekken we!

Zo zal onze reis er ongeveer uit gaan zien:

Donderdagochtend vertrekken we om 6.15 vanaf de Pinksterbloem. We vliegen op Harare (Zimbabwe) en vanaf Harare nog een uur naar Lusaka. Daar komen we ‘s avonds tegen twaalven aan. Cedrick haalt ons op met het 8-persoonsbusje dat we huren en een extra auto. We rijden ongeveer een half uurtje naar de schoonfamilie van Cedrick, waar we tot 29 december logeren. We hebben eigenlijk geen idee in wat voor omstandigheden deze familie woont. We verwachten dat het een redelijk welgestelde familie is.

De volgende ochtend vertelt Cedrick ons het één en ander over de projecten en de do’s en don’ts tijdens ons verblijf in Zambia. We gaan daarna kennis maken bij de projecten.

Zaterdag 29 december rijden we bijna 500km naar Livingstone, waar we de Victoria watervallen gaan bekijken. Maandag, oudejaarsdag, reizen we terug naar Lusaka.

Het laatste gedeelte van onze reis verblijven we in een backpackers. Vrijdag 11 januari stappen we weer in het vliegtuig naar Nederland!

In Lusaka gaan we onder andere aan de slag in een weeshuis in een sloppenwijk. Als wij daar zijn is het zomervakantie en hebben de kinderen niet veel te doen. We hopen dan een aantal leuke activiteiten voor ze te organiseren, zoals een spelletjes- en knutselmiddag. Rond Kerst willen we de kinderen het Kerstverhaal vertellen en elk kind een cadeautje geven. Verder gaan we een aantal muurschilderingen maken, om het weeshuis voor de kinderen een mooiere omgeving te maken.

Het weeshuis krijgt maar minimale ondersteuning van de overheid. Daardoor is het soms moeilijk om de lopende kosten te betalen. In de zomervakantie krijgen de kinderen geen warme maaltijd op school en heeft het weeshuis op dit gebied extra kosten. De groep gaat een klein voedselproject organiseren en financieren om de kinderen van het weeshuis een aantal voedzame en gezonde maaltijden te bieden.

Door de organisatie van een super bingo en dankzij vele giften is er een mooi bedrag aan sponsorgeld binnen gekomen. Dit geld wordt gebruikt om bij het weeshuis een aantal toiletten en douches te bouwen. Naast het weeshuis, gaat de groep ook aan de slag bij het Immanuel Project Centrum voor kinderen met HIV/AIDS. Hier wordt met sponsorgeld een afdak gemaakt, waar de kinderen onder kunnen zitten in het regenseizoen.

De omstandigheden zullen in Lusaka nog een stuk armer zijn dan in Wakkerstroom. Bovendien zijn veel kinderen al vanaf hun geboorte besmet met HIV. Dit zal best heftig zijn voor de groep, maar het lijkt ons erg mooi om iets te kunnen betekenen voor deze kinderen.

We hopen in Zambia regelmatig iets op de website te kunnen zetten. Wilt u ook voor ons en de mensen die we ontmoeten bidden?

8 gedachten over “Donderdag vertrekdag

  1. Veel sterkte met de laatste voorbereidingen en een goede en gezegende reis toegewenst met elkaar! We denken aan jullie, ook in ons gebed. Liefs van ons allen. X

  2. Een hele goede tijd met elkaar gewenst. Sterkte ook met alles wat er op jullie weg komt. Geniet van de mensen, de natuur en van elkaar.

  3. Ik wil jullie heel veel succes wensen met het werk wat jullie in Zambia gaan doen! Ondanks dat jullie veel armoede en moeilijke dingen gaan zien, moeten jullie zeker genieten van deze ervaring! Ik denk aan jullie! xx

  4. Hoi Henk en Linda,
    Een heel gelukkig en gezond 2013,Henk het dart toernooi was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar,nog veel plezier in Zambia en een hele goeie reis terug naar Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.